Inför: IF Troja/Ljungby – Mörrums GoIS

Då var det dags igen. Troja tar i eftermiddag emot Mörrum. Två lag som inlett serien lite darrigt.

Troja stoltserar med sin tre pinnar man bärgade – med en hel del möda – mot KHK i runda ett. Mot Dalen skänker man bort matchen genom några dåliga avvägningar för att sedan förlora rättvist borta mot Vikings. Men som bekant så tar man inte många poäng om man läcker som en fultjackad tena bakåt medans man är trubbiga framåt. Framför allt i powerplay har det sett lite darrigt ut och här behövs lite islossning.

Mörrum inleder med straffvinst hemma mot Huddinge. Följer upp detta med torsk borta mot BoIS och avslutar sedan hemma med ny torsk mot lokalantagonisten KHK. En match där KHK sätter segerpucken med SEX sekunder kvar. Det kan man kalla ett motgångsmål.

Med andra ord är det två lag i behov av poäng för att trygga framtiden.

Senaste mötet – den 18:e november – vinner GoIS efter att har vänt matchen i tredje. Khalid Ibrahim sätter 5-4 när knappa tre minuter återstår och gav därmed Troja sin andra förlust i höstserien. Matchen innan dess vinner Troja, i Ljungby Arena, på ett ganska behagligt sätt med 4-1.  Därmed är den rakade grävlingen i nuläget inte till någons favör.

Det som dock brukar hända är att det lagen emellan faktiskt brukar bli ganska mycket mål. Mål som båda lagen behöver göra fler av. Kan det släppa i eftermiddag?

Jag har egentligen ingen större förhoppning om att denna match kommer gå till historien som något extra. Det är två lag som behöver hitta tillbaka till sig själva och vad de presterade för jul. Det är då det brukar spelas så säkert att det faktiskt blir extra tråkigt. Men om det är det som krävs för att hitta hem så får vi alla leva med det i några matcher.

För det lag som tappar poäng idag börjar få bråttom till tåget om man vill åka med. Framför allt för Troja så börjar det bubbla i flaskan. En tredje förlust på raken och man kan nog glömma seriesegern.

Efter 18 vet vi svaret på denna gåta.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!