Inför: IF Troja/Ljungby – Mörrums GoIS IK

Jag skrev på Twitter i veckan att det numera huserar sex lag inom sex poäng om platserna till Allettan och betydelsen av att inte hamna i någon djupare formsvacka de kommande matcherna.

Som bekant har Troja åkt på två förluster på raken och således blivit en del av gänget som slåss kring strecket. Ska vi då tolka två förluster som en begynnande formsvacka och känna oss oroliga inför kvällens match? -Nej, det är lite för tidigt för det.

Förlusten mot Dalen var inte så mycket att säga om. Troja bjöd upp bra och förde spelet större delen av matchen. Dalen utnyttjade de få misstagen Troja gjorde på ett excellent sätt och kunde därmed vinna med två mål. Däremot så reste matchen borta mot Kalmar fler frågetecken. Där stod Troja inte att känna igen. Misstagen var alldeles för många och spelinnehavet var långt ifrån lika distinkt som tidigare. En sån match till – mot Mörrum – och Troja har fått en hel del att fundera på.

Mörrum i sin tur blandar och ger. Man varvar svaga prestationer med starka och låter dagsformen avgöra om det ska bli poäng eller inte. Hemma förlorade man mot KRIF med 1-5, sen vinst borta mot Nybro med 3-1 för att dagarna efter torska mot Vimmerby med 3-6. Så har det sett ut med Mörrum. De blandar och ger.

Matchen mellan GoIS och IFTL i Jössarinken blev kanske den sämsta matchen i södra Hockeyettan på många år. Den enda anledningen till att resultatet blev 1-2 e.fl var att båda lagen tävlade i att vara sämst. När man inte trodde att båda lagen kunde bli sämre så visade det sig att alla åskådare kraftigt överskattat lagens förmåga att göra det bättre. Man lyckades inte bara med att spela uruselt – man fick dessutom bort alla former av underhållsvärde i matchen. Jag tror inte någon människa lämnade Jössarinken den kvällen utan en fundering på återbetalning av entréavgiften.

Hur ska vi förvänta oss ikväll?

För Trojas del kommer där finnas revanschlusta. För Trojas del kommer man gå ut och försöka bevisa att man tänker ta hem denna matchen på ett övertygande sätt. Med det kommer ett ganska stort puckinnehav matchen igenom. Dock säger känslan att man kommer ta ett steg eller två tillbaka för att täcka hemåt. I princip det spelet som gav så många segrar från omgång fyra. Inte det spelet som vi sett de senaste två omgångarna när man väljer att chansa offensivt istället för att täcka hemåt.

För Mörrums del vet man inte. I deras gameplan står garanterat tre poäng på önskelistan. Om det blir så hänger på dagens form. För de matcher jag sett med GoISarna har verkligen varit upp och ner i år. Men helt klart kommer de göra som alla andra som besöker Ljungby Arena, man spelar tight och hoppas på att Troja gör bort sig. Vilket inte är omöjligt på något sätt.

// Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!