Inför: IF Troja/Ljungby – Mörrums GoIS SK

Serien är igång. Efter tre genomförda omgångar har det som väntat varit en del skrällar och en hel del förväntade resultat.

Ikväll drabbar Troja och Mörrum ihop i en match som egentligen inte betyder speciellt mycket för något av lagen, mer än de tre poäng som kommer stå på spel. Det är två lag som inte förväntas slåss om samma placering i serien så någon sexpoängsmatch är det inte direkt att tala om.Hur har det sett ut hittills?

Man kan inte säga mycket om Trojas inledning av serien. Tre raka vinster. Man inleder med att hyfsat enkelt avfärda en utmanare om Allettanplatsen. Tranås får smaka på det trojanska ridspöet i en match som upplevdes ganska delat beroende på vilken fanskara man tillhör. Från trojahåll kändes segern aldrig direkt hotad medans tranåsfans tyckte Taif var bättre med skillnaden att man inte satte sina chanser. Ja, det är den bittra sanningen mellan att vara ett mellanmjölkslag och ett topplag. Topplag sätter sina chanser medans lag i sämre form eller med lägre kvalité bränner sina.

I omgång två körde Troja över Tyringe i en match som kan liknas vid enmålsspel. 7-0 till gästerna talar sitt tydliga språk. Därmed blir det också svårt att dra några större slutsatser i kring det.

I Trojas tredje match gör man ett riktigt bottennapp som ändå leder till tre nya poäng. Dalen ägde den matchen och borde vunnit den om det inte varit för en storspelande trojamålvakt i form av Anton Svensson. Faktum är att det är ganska länge sen man såg ett lag så fräckt stjäla tre poäng i en drabbning man klart förtjänade att förlora. Men så är det saken med topplag igen. Topplag har den förmågan att vinna matcher man ändå borde förlorat.

 

Mörrum i sin tur har avverkat Hanhals (H), KRIF (B) och Tranås (H). Med detta så har man spelat ihop tre pinnar då två matcher gått till förlängning. En inledning som ändå på något sätt motsvarar den förväntan man har på Mörrum. Är det någon mer än Mörrumsupportrar själva som tror på något större underverk i år?

I Hanhalsmatchen hade man problem att ta kommandot hela matchen igenom. Båda lagen följde varandra resultatmässigt fram till att Kings vann på straffar. KRIF-matchen uppvisade liknande tendenser där båda båda lagen följde varandra fram till 3-3. I förlängningen skjuter Jesper Hultberg Gois till två pinnar och gav därmed laget lite mer luft under vingarna.

Hör sedan och häpna. I den tredje matchen möter man Tranås och gissa hur den utvecklades? Jo, man följdes åt fram till mitten av period tre då Tranås tar ledningen i minut 47. I slutet av matchen jagade man kvittering men fick ett ENG emot sig och således 2-4 på tavlan.

SÅ har det sett ut för de båda lagen. Med andra ord ganska förväntat.

 

Vad ska vi då förvänta oss av drabbningen ikväll? Jo, egentligen inget annat att Troja kommer köra sitt höga presspel på offensiva blå och därmed tvinga Mörrums uppspel till misstag. När detta fungerar är det en publikfriande hockey som ger massor av chanser. När det inte fungerar för Troja brukar det bli lika publikfriande för bortagästerna. Men samtidigt finns det inget som egentligen talar för att Troja inte ska knäcka denna nöten utan att behöva använda för mycket våld.

Från Mörrums håll finns hoppet i att man hänger med i matcherna. Man rasar inte ihop utan man kör hela vägen in i det berömda kaklet. Så kommer det också bli i denna match.

Därmed ska vi kanske inte förvänta oss en överkörning eller speciellt stora siffror efter 60 minuter. Om Troja är på jobbet och Mörrum inte presterar bättre än vad de tidigare visar så ska de tre pinnarna stanna i Ljungby – på ett ganska komfortabelt sätt. Men vi ska samtidigt inte heller helt avfärda GoIS som på ett respektabelt sätt faktiskt bjudit upp till dans i seriens inledning.

Kör hårt!

// MR Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!