Inför: IF Troja/Ljungby – Nybro Vikings IFDå var det dags för Lilla Real Troja – eller Nybro Vikings som vissa kallar laget – att komma till Ljungby Arena för första delen av två i årets södra Alletta. Ett besök som nästan alltid brukar sluta i bra och spännande matcher dessa lagen emellan. Så kommer det bli även ikväll.

Nybro har inlett med två segrar och två förluster. Man öppnar med att gå på pumpen hemma mot Halmstad där man skaffar sig 0-4 efter halva matchen. Dock var det inte helt långt borta att man sedan spelar hem poäng men man kommer bara upp till 3-4. I match nummer två vingklipper man Tranås med komfortabla 4-1. Tranåsvinsten följer man upp med att plocka ner Huddinge på jorden genom 5-2 på hemmaplan. I sin tredje hemmamatch blir man nollad av Visby/Roma.

Slutsatsen man kan dra av detta är att Nybro inte bara har halva truppen från Ljungby utan också blivit smittade av Trojaviruset. Man vinner matcherna mot de bra lagen men torskar när köttmurshockeyn kommer på besök. Precis som Troja.

Hemmalaget körde hem tre pinnar mot Skövde. Elfström avgör med knappa minuten kvar i en av årets mest svängiga och underhållande matcher. 4-5 speglar inte matchbilden i sin helhet utan Troja borde målat hem en större segermarginal. Dock begick man fyra misstag i egen zon som blev kostsamma.

Det man dock kunde se i skövdematchen var att man på något sätt bestämt sig för att vinna. Karl Olofssons mål i PP säger det mesta när han tar i så mycket att det är rena turen att det inte blir ett luftslag. Olofssons gest påvisar lite av den trojasjuka som inledningsvis drabbade just Troja. Man har kontroll i de inledande två matcherna men vill inte vara så obekväma som det krävs för att ta poäng mot BoIS och KRIF. Då förlorar man och det växer en frustration som blir svår att komma ur.

Senast lagen drabbade samman så slutade matchen 0-6 till Troja. En match som egentligen inte betydde något mer än en potentiell serievinst. Nybro kom fel in i den matchen och Troja fick några enkla mål med sig. Sen rann det iväg nåt mål för mycket men resultatet är ändå inte helt missvisande.

Historiskt sett så brukade Troja vinna de flesta matcherna mot Vikings. Det är en statistik man kan glömma att man har glädje av idag. Vikings har inte varit såhär bra på många år. Man har nu ett lag som definitivt utmanar om avancemang uppåt. Så bra är Vikings i sina bästa stunder.

Den som verkligen startat Allettan bra är Viktor Lennartsson. Med fem fullträffar – och den form han har – så är han ett såpass stort hot att han kan panga hem alla tre pinnar till Vikings på egen hand. Kul att det lossnat för Viktor. Utöver det så finns Strömgren, Borg och Ilestedt som är riktiga potenta offensiva hot.

Det som ska bli intressant ikväll är att se om Troja klarar av att trycka ner Vikings längst ner i sina sockiplast – som man stundals gjorde i Nybro. Med rätt energi in och lite medstuds så kan det bli en upprepning av senaste matchen.

Vikings chans ligger i att spela smart. Troja har en tendens att bli frustrerade om man inte får hål på motståndaren. En frustration som åskådliggörs i form av schabbel med pucken när invrigheten blir för stor. Precis det vi såg i Skövde. Man vill lägga Gretzkypassar på allt istället för att ibland bara dumpa ur pucken och ställa upp. Om Vikings kan tvinga in Troja i den prestationsångesten så finns alla möjligheter att ta hem matchen.

Det vi kan säga redan nu är att detta kommer bli en trevlig match på alla vis. Troja och Vikings är två lag som vill spela hockey. Därför blir det alltid trevliga matcher lagen emellan.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!