Inför: IF Troja/Ljungby – Nybro Vikings IF

Många motståndarlag brukar försöka få Troja ur balans genom att kalla dem tomtar. Trots att inte någon i Troja haft ett helskägg sen Jan Ericson, säsongen 94-95, så lever det kvar. Men som Trojan måste vi ändå se mysfaktorn i att de rödvita gav sig själva en fin julklapp nere i Kallinge i söndags. En julklapp som gör att laget ikväll kan åka runt och nynna på ”Hej tomtegubbar” och äta lite ischoklad istället för att tvingas vinna en måstematch.

Jan Ericson hade för övrigt ett kolsvart skägg. Totalt odugligt som tomte.

Vikings, däremot, har inget alternativ. Målsättningen om Allettan kan bara hållas vid liv genom tre poäng ikväll. I tillägg är man beroende av att andra resultat går lagets väg. Med andra ord så har man satt sig i ett prekärt läge inför avslutningen. Tyvärr har det inte hjälpt att man tog en blytung seger över Vimmerby senast – det avgörande blev förlusten i sexpoängsmatchen borta mot HC Dalen. En match man förlorar med 2-7 och som i högsta grad bidragit till kvällens utgångsläge.

Troja kommer till spel med en näst intill intakt trupp. Gustaf Berling kvarstår fortfarande på skadelistan. Anton Svensson, som gjorde en fantastisk match senast, får fortsatt förtroende mellan stolparna. Något annat är ju inte att förvänta efter att ha hållit nollan i toppmötet mot KRIF.

I vikings saknas Viktor Bolin, Fabian Ilestedt, Patrick Nilsson och Robin Kokkonen samt frågetecken kring Linus Olsson.

Vad kan vi då förvänta oss av kvällens match? I och med utgångsläget att Vikings måste vinna så kommer de sannolikt vara benägna att chansa lite mer. Eftersom man dessutom måste ta in en hel del målskillnad finns inget alternativ än att ösa på framåt för att eventuellt ha chansen att ta KRIFs plats om Hanhals vinner sin match.

Troja kan teoretiskt vinna serien vid tre poäng – om alla andra resultat går lagets väg. Det är den enda moroten Troja har för att ösa på i afton. Dessa två i kombination borde bädda för en trevlig match.

Något annat som kan lyfta kvällens tillställning är Vikings supporterklubb som kommer på besök. Få är de supporterklubbar som sköter sig så bra när de gästar andra arenor. Välkomna.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Tips – Synpunkter – Åsikter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!