Inför: IF Troja/Ljungby – Skövde IKIdag klockan 15.00 så smäller det. Troja tar emot Skövde i Allettans tolfte omgång.

Det som står på spel är för Skövdes del att först och främst säkra mark till play off. Man ligger på fjorton poäng och därmed en trepoängslucka ner till Tranås under strecket. Man spelar lika mycket för att kunna klättra uppåt och på så sätt positionerna sig bättre i lottningen inför tidigare nämnda slutspel.

För Trojas del handlar allt i nuläget om att bibehålla sin placering och att klättra uppåt. Med arton poäng har man två upp till andraplatsen men samtidigt inte speciellt mycket marginal neråt. BoIS, Huddinge och Troja har hamnat i en liten egen ficka som jagas av Nybro och V/R HK – båda tre poäng efter.

Med andra ord är varje seger viktig i en serie där alla slår alla – utom Hammers som slår alla.

Skövde kommer in med tveksam form i denna match. Tre förluster på de fem senaste. Dock lyckades man vinna i Tranås samt ta två pinnar hemma mot Visby/Roma nu senast. Med andra ord så är formen i nuläget lite oklar.

Troja har – tvärt emot vad man kanske tror – sedan de inledande matcherna – faktiskt en bra poäng utveckling. Man ligger två/trea i formligan vilket förklarar den smärtsamt långsamma klättringen uppåt i tabellen. Man blandar och ger, framför allt på hemmaplan, vilket ger intrycket av att det inte finns någon direkt form att prata om. Vilket det på sätt och vis inte heller gör. Inte om man jämför med Hammers som har tagit fem raka.

När lagen möttes i Skövde så tog hemmalaget en ganska snabb ledning med 2-0. Troja började sedan äta sig ikapp och nådde 3-4 innan Skövde gjorde sin första kvittering i matchen. Detta med 1.59 kvar. För er med bra minne så minns ni säkert att Elfström sedan avgjorde efter 59.17 och därmed bärgade Trojas första trepoängare i Allettan. Sett till matchen var det rättvist att Troja till slut vann. Sett till verkligheten så är det bara att inse att Skövde inte är ett strykgäng utan man måste gå nära max för att vinna.

Som vi nu sett så har Troja bara en egentlig poängkedja. Firma Öhman/Åkesson ligger bakom merparten av händelserna ute på banan. Efter dem kommer ett koppel spelare med fyra till sex gjorda poäng. Förvisso alltid trevligt med bredd men det är nu man skulle vilja se fler spelare steppa upp och visa att de på allvar vill vara med på resan mot HA.

Som ni märkte i KRIF-matchen så kuggade helt plötsligt Trojas powerplay i två gånger om. Man har nu bara måttligt bra siffror istället för dåliga, i denna spelform. Skövde är inte bättre de heller. Dock skiljer det sig i boxplay. Där är Troja bra medans gästerna är seriesämst med 66,67%. Ja, det är en anmärkningsvärt kass siffra. 14 insläppta mål i boxplay sätter inte ett lag i vinnarstolen direkt. Man börjar faktiskt varje match i lite uppförsbacke om man ska släppa in ett BP-mål i varje match.

Klockan 17 idag får vi veta facit. Jag vågar inte gissa på hur det här ska sluta eftersom tippande av matcher i årets Alletta är som att gissa nästa nummer i lottodragningen. Det går liksom inte.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!