Inför: IF Troja/Ljungby – Strömsbro IFDags för rond två i omgång ett. Returmötet mellan Troja och Strömsbro.

Efterspelet till match ett kom mest att handla om Strömsbro reaktion på matchen senast, då man ansåg sig bli bortdömda av domare Nyberg. Strömsbro drar på sig NIO tvåor och det kommer givetvis påverka chansen att ta hem matchen. Samtidigt kan jag inte säga att någon av utvisningarna var direkt felaktig. Nyberg gör faktiskt en ganska habil insats och plockar ut spelare efter ungefär samma måttstock. Att Strömsbro drar på sig så många hänger snarare ihop med att man var lite för övertända. Man går helt enkelt in för mycket i duellerna.

Ska man se till matchen som helhet så är ändå inte resultatet orättvist. Snarare ska Strömsbro tacka Trojas usla powerplay för att man ändå är kvar i matchen. Båda lagen ska tacka sina målvakter för att resultatet blev så målfattigt som det blev. För sett till antalet superheta chanser så var det ungefär 50/50. Sett till spelkontroll så hade Troja rätt bra koll defensivt – förutom vid tre tillfällen. Då tänker jag på stolpskottet, rullpucken och den superduperräddningen som Ragnewall gör i andra perioden. Utöver det så kom inte Strömsbro in med någon större ro i anfallszon.

Ikväll kommer sannolikt Troja komma in med bättre skärpa. Nu vet man vad man har på andra planhalvan och och Forsberg sköter sitt jobb så ska spelarna nu har fått till sig lite justeringar som kommer göra det ännu svårare för Strömsbro att komma till. För 15 skott från Strömsbros sida i senaste matchen är inte speciellt skräckinjagande men samtidigt så speglar det matchen ganska bra.

Ska man berömma något hos respektive lag så är det boxplay. Båda lagen visade upp stabilitet i denna spelform senast. Eller om man vill vända på det. Båda lagens powerplay höll samma klass som en mobilladdare från Wish. Då syftar jag inte på livsfarligt utan på total avsaknad av kvalité. Ett resultat av att båda lagen hjälpte varandra att vara dåliga i just PP.

Vad kommer då bli avgörande ikväll?

För Strömsbros del handlar det om att börja få till vettiga chanser. Det kommer man få om man bara håller sig lite kall i huvudet och inte drar på sig en massa utvisningar. För offensiv kvalité finns det i laget även om man nu möter tuffare motstånd än lallarlagen i Hockeyettan Östra Vår.

Kan SIF också skruva åt defensiven och spela tråkigt och på så sätt eliminera att Troja får sina halvchanser så är hoppet inte ute. Men det gäller att man gör en solid laginsats i minst 60 minuter för att det ska gå hem.

För Trojas del så handlar det åter igen om två saker. Att göra bra avvägningar så man slipper numerära kontringar emot sig. Med det syftas att tappa puck vid fel tillfälle och att inte bränna alla tre forwards djupt i anfallszon. Det vill säga att istället för huvudlös forechecking våga backa hem och låta styrspelet i mittzon sätta upp fällor för Strömsbro. Den andra saken är helt enkelt att ta på blåstället igen. Att våga trycka sig in mot mål istället för att försöka göra youtubemål så fort man kommer över offensiva blå.

Vi såg det i senaste matchen att det gärna blir en passning för mycket. Går passen igenom kommer målet bli så snyggt att hela halva publiken kommer stå och klappa händerna – jämfota av glädje. Går dessa passningar inte igenom kommer publiken istället undra varför man helt enkelt inte bara sköt. Med andra ord vill jag se ett mer rakt anfallsspel i denna match. Man får gärna grisa in ett par puckar istället för att sätta upp en passningsmodell som kräver vallningsteori på carambolenivå. Grisa in skiten och gör det gärna mer än en gång.

För oavsett så ska Troja ta hem detta i två raka. Allt annat är faktiskt någon form av skräll. Allt annat är ett underbetyg. För Troja är i grunden ett så mycket bättre lag.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!