Inför: IF Troja/Ljungby – Tranås AIF

I eftermiddag dyker Tranås AIF upp och gästar Ljungby Arena. Därför finns det ingen anledning att hålla på spekulationen. Idag instämmer jag med Christer Abrahamsson. -”Chansen att vi vinner är 70 % mot 40 %”

Som vi vet har Troja gjort rent hus. Man har gjort det hyfsat övertygande dessutom. Nu senaste städades Tyringe av i en ganska kamratlig match i normalt serielunkstempo. Är man bättre på alla positioner än Tyringe så tar man hem det. Vilket Troja också gjorde.

Tranås har inlett säsongen som en punkterad studsboll. Man börjar borta mot Mörrum och matchen är förlorad redan efter första perioden. Man tar sedan emot VHC hemma i en match där Helikopter-Tomas står på huvudet. I omgång tre naggar man KRIF på två poäng nere i Kallinge. Omgång fyra sker hemma mot Hammers och TAIF blir av med två poäng när Dahse kvitterar med någon minut kvar. I Kalmar hämtar man hem en poäng efter förlust på straffar. Omgång sex sker hemma mot Tyringe där man vinner fint med 6-2. Senaste omgången ger laget sin anda trepoängare när BHC ställer in torsken.

Summerat innebär det att TAIF samlat på sig 10p efter 2 segrar, tre oavgjorda och två förluster.

Tankemässigt ställer detta till problem. TAIF har ännu inte satts på prov mot något av topplagen. Ikväll kommer första bekännelsen av färg. Som avslutning innan serien vänder har de Troja, Hanhals, KHK och Nybro. Fakta är ju också att segrarna man tagit har kommit mot de båda bottenlagen. Så med det kan man konstatera att TAIF nu har fyra matcher framför sig där de kommer bli synade vid varje giv.

Det är alltså svårt att sia om hur de kommer uppträda ikväll. TAIF gör nämligen som vanligt och spelar som naturen i Wyoming. Höga toppar omges av breda och djupa dalar. TAIF har en historik av att ha just två ordentliga dippar och två toppar per säsong. Av någon anledning.

Ser man på spelarmaterialet så borde inget ledset barn gråta. Där finns kvalité. När det släpper för dessa så är TAIF ett jäkligt bra lag. Status just nu är dock att TAIF inte utmärker sig i något. Man är medelmåttiga i de flesta spelmoment och då blir det svårt att hänga på toppen.

Ska TAIF ta poäng med sig i afton så måste man kort och gott göra en av sina bättre matcher denna säsong.

Troja finns det inte så mycket att tillägga om. Man har hällt fotogen i den röda maskinen och låter flistuggen mala ner lag efter lag. Kommer Tranås ut med träbenen påkopplade så kommer även dessa obarmhärtigt malas ner till en soppa oskälig för en torsk.

Därför säger jag åter igen som Christer Abrahamsson. Chansen att vi vinner är 70 % mot 40 %. Är kamremmen korrekt spänd kommer den röda maskinen ta detta. Kan man hålla TAIF ifrån att det blir en ”raggarmatch” med högt tempo och ostrukturerat så kommer tre pinnar låsas in i Håkanssons kassavalv klockan 18.15 ikväll.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!