Inför: IF Troja/Ljungby – Tyringe SoSS

Allt annat än tre solklara poäng till Troja vore en ordentlig knall i söderettan. Allt annat än minst två-tre måls segermarginal för Troja vore märkligt. Allt annat än en överkörning av Tyringe vore ologiskt.Med andra ord så är Troja så stora favoriter att det samtidigt bara är de som har något att förlora. Tyringe kan åka till Ljungby Arena och få smisk med 6-0 och fortfarande komma undan med hedern i behåll.

Detta är en skrämmande tanke.

Troja presterade inte på topp senast mot Tranås. Man blev helt enkelt statister i en match som Tranås ägde från början till slut. Ragnewall var den skillnaden som gjorde att Tranås segermarginal inte blev tre, fyra mål. Vi ska ha klart för oss att Tranås var det desperata gänget. Efter kräftgång och strul i klubben så kom man ut heltaggade till denna match och helt enkelt körde över motståndet. Troja tog denna match mer som serielunk. Denna kombinationen gör att utgången också var ganska given.

Tyringe fortsätter att förlora. På tolv matcher har man bara spelat hem fyra poäng. Det är inte bara dåligt – det är rent sagt uselt. Det enda positiva för Tyringe är att man fått stopp på målläckaget bakåt och man förlorar nu bara med ett par mål. På de första sex matcherna släppte man in 43 mål medans man i de senaste sex endast släppt in endast 22 mål. I princip en halvering. Men det är fortfarande uselt även om uselskalan kanske har vandrat mer upp mot lägre delen av dåligtskalan.

Med andra ord. I kvällens match möts då två lag där det ena spelat ihop så mycket poäng att man redan nu börjar åka runt med senap på julskinkan och tänka på långledigheten vid jul. Det andra laget har haft den positiva utvecklingen att man flyttat fram positionerna på uselskalan och börjar aspirerara på att gå upp i dåligdivisionen.

Det här kan inte sluta på något annat sätt än på det sätt alla tror. Det ska inte sluta på något annat sätt än vad alla tror. Det enda som talar för Tyringe är att absolut inget talar för dem. Absolut ingenting. Egentligen talar inte det för Tyringe heller.

Går man in och studerar statistiken så är man villig att stoppa gafflar i ögonen när man spanar på Tyringe. Det finns ingenting som de faktiskt är bra på. Inte ens om man försöker vara snäll så går det att säga nåt positivt om någon del av spelet de i alla fall når upp till att vara ett medelpresterande lag. Det är så sorgset att gafflar i ögonen är det enda som får bort svedan.

Troja, däremot, är bland de bättre i det mesta på banan. Därmed finns det inget mer att tillägga.

Så därför är utgången given denna kväll. Så given som en given utgång kan vara. För enda chansen som finns för gästerna, är att man kommer göra sin bästa match för säsongen. Samtidigt som Troja gör sin i särklass sämsta. Här pratar vi inte om att Troja måste göra en dålig match, utan om att Troja måste göra en usel match – nästan på snudd till katastrofal.

Faktum är att allt är så givet och självklart i denna match att den knappast är värd att skriva om.

Det är en skrämmande tanke.

För det är just när saker och ting varit så givna och självklara som det också kan gå ordentligt åt h-e.

Det är en skrämmande tanke.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Tips – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!