Inför: IF Troja/Ljungby – Tyringe SoSS

Den absoluta toppen mot den absoluta botten. TSoSS har spelat in 12 poäng medans Troja stolt visar upp sina 47. Därmed ska det egentligen inte vara något snack om utfallet i kvällens match.

Det enda som gäller något är att Troja kan säkra seriesegern om man tar två poäng eller mer. Något man förmodligen också kommer att göra. För det är många år sedan TSoSS utgjorde ett större hot mot hemmalaget. Tyringe har inte varit i någon större närhet av att lugga Troja på poäng sedan de åter började mötas efter degraderingen -18.

Det ska dessutom vara klasskillnad lagen emellan. Troja sitter år efter år och värvar klass medans Tyringe får plocka till sig alla som vill spela hockey utan lön. På sikt kan resultatet bara bli ett.

Det enda som faktiskt kan hota Troja ikväll är den egna inställningen. Gör man en kalmarmatch och åker runt i 40 minuter och hoppas på mirakel så kan absolut Tyringe vara med i denna matchen. Gör man där emot som mot KHK och gasar från nedsläpp så kommer Tyringe få stå där och acceptera statistrollen.

TSoSS borde egentligen ge upp innan det är för sent. Man har förvisso tagit två halvskapliga segrar mot Hammers och Tranås men därmed också i princip förlorat alla viktiga matcher för bottenstriden. Därmed finns det inte speciellt mycket att glädjas över. Det finns ingen glädje som åker med in i denna matchen som skulle kunna hjälpa laget mot ett mirakel.

Gör man dessutom minst mål och släpper in mest så har man skaffat sig de bästa förutsättningarna för att också ligga absolut sist.

För att inte göra lidandet för utdraget så kan vi därmed konstatera att ikväll står det klart att IFTL vinner serien. Det kommer också stå klart att Tyringe också kommer sist i den.

Det som förmodligen kommer rädda TSoSS från att riskera att åka ur ettan till våren är att ingen degradering kommer ske. I alla fall ett lag som därmed har nytta av batmansjukan.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!