Inför: IF Troja/Ljungby – Vimmerby HC

Ikväll är det åter igen dags för full omgång i Allettan Södra. På dagens schema, i omgång 7, står mötet mellan Troja och Vimmerby i en match – likt de flesta matcher i en kort serie – som gäller en hel del för båda lagen men i synnerhet för Vimmerby.

Troja har genom att kryssa sig fram, bokstavligen, fortfarande häng på toppen. Med två vinster och fyra oavgjorda så har man lyckats spela ihop 13 poäng – att jämföras med KRIFs fjorton som räcker till serieledning.

Vimmerby har fått mer grus i maskineriet sedan Allettan inleddes. Nio inspelade poäng gör att gapet uppåt börjar växa en aning och vill man inte riskera att hamna redan i play-off 1 så bör poäng vara lagets klart uttalade målsättning för kvällen.

Vimmerby har tappat lite ”onödiga” poäng under resans gång. Man inleder med förlust mot Tranås (H), vinner mot Huddinge (B), vinner mot Grums (H),  förlorar mot KRIF (B), förlorar mot Visby/Roma (H) för att avrunda med vinst hemma mot Kristianstad. Med andra ord har man blandat och gett ganska bra i inledningen.

Troja, å andra sidan, började med vinst i omgång 1 för att sedan avverka fyra raka matcher med kryss – varav bonuspoäng i tre av dem. Här började en del tvivla på kapaciteten då man tappade poäng mot några förmodade bottenlag. Förvisso trots hyfsat spel men ändå onödigt.

Nu senast så steppade Troja upp ordentligt och körde över Hanhals med 6 – 2. Ett Hanhals som haft det tufft tillsammans med Grums och därmed cementerat sig i botten av tabellen. Så uppsteppningen bör flaggas lite då den kanske inte gav en superindikation på hur lagets egentliga form är. Dessutom är Hanhals ett lag som Troja haft det ganska lätt för under säsongen.

Vimmerby är däremot ett lag som Troja haft det ganska tufft mot genom åren. Vimmerby är ett av de lagen som det snackas om boogie-team runt när Troja ska möta dem. Detta är förvisso inget konstigt. Troja har svårt mot kompakta och defensiva lag och tappar oftast sina poäng mot just dessa. Trojas spelstil gör att man mot uppställda försvar tappar lite humör och börjar köra ensamåkning i sarghörnen. Man glömmer helt enkelt av att gå in och vara jobbiga kring kassen.

Vimmerby har som sagt blandat och gett i serieupptakten. Höstens fin-fina form verkade som bortblåst och nu har man satt sig i en sits där man helt enkelt får börja ta i lite mer för att vända upp i rätt kurs igen. En vändning som mycket väl kan komma mot Troja.

Men som vanligt så kommer det laget som är berett att jobba hårdast också ta med flest poäng ifrån kvällens drabbning.Vilka det blir kommer vara avgjort 21.15 ikväll.

// Mr Troy

Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!