Inför: IF Troja/Ljungby – Vimmerby HC

Omgång 21 spelas klart idag. Troja tar emot Vimmerby i en match som enbart gäller en sak. Troja kan bibehålla avståndet till Nybro om seriesegern. Vimmerby har inget mer att spela för än sin heder.

Man kan ju säga att det är den uppenbart dåliga sidan av en serie som bara innehåller ett streck. De flesta lag spelar de fem sista matcherna utan någon större mening. Samtidigt är det bara att gilla läget.

I senaste matchen så spelade Vimmerby bort Mörrum från alla chanser att nå allettan. Man tar en skön 1-4 vinst efter att Roman Semjonovs fixat till ett litet hattrick i matchen. Med andra ord så avgjorde lagets spets den match som för övrigt var tämligen jämn. Där ser man vad lite spets kan göra.

Troja åkte till Kallinge och fick smaka bittermandel. KRIF tog en välförtjänt seger efter att Troja ändå gjort en hyfsad match utan att spela ut allt för mycket energi. Vi ska inte säga att de söndagsåkte men där finns ett antal procent till att ta ut.

I kvällens match kan vi nog förvänta oss något liknande. Två lag som båda kommer gå sådär lite bekvämt på 95%. Om båda lagen gör det så brukar det ju ändå sluta i en ganska trevlig match att titta på. Man ser ju inte skillnaden om båda lagen är lika bra eller dåliga – hu man nu väljer att se det. Men vi ska nog inte förvänta oss någon tempostark sprinthockey utan mer övre motionsklass i Göteborgsvarvet. Dessutom lär båda lagen vara inne i en lite tuffare träningsperiod så energin kommer nog inte riktigt finnas där.

Ja, egentligen finns det inte så mycket att säga om denna match. Det är väl bara att gå dit och se vad det kommer bli av saken. Har man väntat hela säsongen på att få se en laddad hockeymatch – så är inte detta matchen att besöka om man säger så.

Men trevligt kan det bli ändå.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!