Inför: IF Troja/Ljungby – Vimmerby HC

Ikväll smäller det igen.

Topplag två av fyra, som Troja nu ska möta på rad, kommer till Ljungby Arena för att göra upp. Denna gång hälsar Vimmerby HC på och ska försöka göra sitt bästa för att gå vinnande ur det här.

Vimmerby som startat säsongen bättre än många förväntat har spelat in samma poäng som kvällens kombatant och huserar således också på sjutton inspelade poäng.

Det som i år utmärker Vimmerby är att man släpper in lite mål bakåt. Man öser förvisso inte in mål framåt heller för den delen. Men hockey handlar många gånger om att släppa in färre mål än motståndarna och lyckas man med det så vinner man sina matcher. En stor förklaring till detta är Vimmerbykeepern Tomas Rydén som inte bara valt att stå på huvudet (95,04%) i vissa matcher utan verkar leva hela livet upp-och-ner just nu.

Troja, däremot, öser in mål. Likt en TV-spelsbugg lyckas ibland pucken ramla över mållinjen trots att ingen förstod hur det där gick till. 38 mål framåt såhär långt. Detta bäddar onekligen för en intressant match ikväll om vem som vinner matchen i matchen. Kommer Trojas offensiv ställa Rydén på fötter igen?

Senaste matchen tog båda lagen tunga segrar på bortaplan. Troja avfärdade Kristianstad ganska enkelt och Vimmerby smiskade till Kallinge/Ronneby med siffror hämtade ur en bruten tennismatch (0-4).

Framåt i Vimmerby så levererar nyförvärvet Martin Pärna, Pontus Näsén, Jakob Karlsson och Hampus Harlestam med sina sex till åtta poäng. Detta hamnar dock lite i skuggan av Trojas Fireline (Roslund, Andersson, Åkesson) som nu levererat ihop fantastiska 35 poäng så här långt. Återstår att se vem som vinner den matchen i matchen.

Senare idag har vi facit.

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!