Inför: IF Troja/Ljungby – Visby/Roma HKIkväll gästar V/R HK Ljungby Arena för att avsluta första halvan av årets Allettan Södra. Omgång nio står således på tapeten. Omgång nio är också tredje matchen av de fyra i omgångarna som kommer sätta tabellen inför slutspurten. De poängen som tas mellan omgång sju och tio kommer vara en bra grundplåt för framtida placeringar.

Troja har spelat hem 7 av 9 poäng de sista tre matcherna. Man smäcker Hammers rakt på skaftet – med en överkörning i Ljungby Arena. Detta följer man upp med att stjäla en pinne i svårspelade Björkängshallen. Senast knäcker man benen på den långbenta näbbgöken från Tranås – till supporterklubbens stora förtret. Med andra ord ett bra facit.

Visby/Roma mötte just näbbgökarna för tre omgångar sedan och fick stryk hemma på öjn. Man följer upp detta med att ta två pinnar med sig från Mariestad innan man nu senast sänker 08 till 0,75 i och med vinsten över Huddinge. Därmed fem inspelade poäng på de tre senaste.

Men vi ska ha klart för oss att Allettan Södra i år är en serie där alla verkar slå alla.

Det som annars sticker ut med kvällens lag är den utvisningstradition som Grisby/Roma har. G/R är i särklass bäst på att dra på sig utvisningar med 49 tvåor emot sig. Kombinerar man detta med ett mediokert boxplay så har man det bästa receptet för att åka runt och tappa lite onödiga poäng. Samtidigt så är det en spelstil som kan sätta motståndare ur fokus så den ska inte heller förringas på något sätt. Men som sagt så är det så Grisby/Roma spelar. Man kör med trashig stil och man tycker det är kul.

Till saken hör också att Troja inte har ett powerplay som får den feta damen att sluta sjunga. Snarare så kommer hon dra ett litet skämt mellan de musikaliska styckena och sedan gå vidare i repertoaren. Med endast 14% utdelning i denna spelform så kan Grisby/Roma ändå komma undan matchen även om man tillbringar väsentliga delar i ensamhetens 3 kvadratmeter.

Nyckeln till vinst för Troja ikväll blir sannolikt att lyckas göra något mål i powerplay. Inte av den enkla anledningen att PP-mål alltid är kul utan för att V/R och Troja är två av seriens bästa lag i spel fem-mot-fem. Båda lagen gör tillfredsställande med mål framåt i denna spelform – samtidigt som man inte släpper in mycket bakåt. Troja är seriebäst med endast tolv insläppta i denna spelform och V/R kommer på fin andraplats med fjorton. Därmed kommer inget av lagen att med enkelhet få in en massa puckar så länge man är lika många.

Blickar vi bakåt så har Troja ett stort pluskonto på V/R. Troja har helt enkelt vunnit sju av åtta matcher. Det som skiljer sig i år är att Visby/Roma inte varit så här bra tidigare. Man har i år fått ihop ett bättre lag helt enkelt. Man är med och slåss om seriesegern i Östra och detta har man tagit med in i Allettan där man nu är ett av sex lag som kommer göra upp om topplaceringar. Med andra ord kommer V/R vara en nöt som är svårare att knäcka än tidigare.

Alldeles oavsett hur denna matchen urartar så kommer poängen vara lika viktiga för båda lagen. Vinst och man är med men förlust ger helt plötsligt att man börjar stå vid foten på en uppförsbacke. Tyvärr får vi inte svaret förrän strax efter 21.00 ikväll.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!