Inför: IF Troja/Ljungby – Visby/Roma HK

Hur mår den sjuke patienten?

Troja kommer till match med halvstukat självförtroende efter två raka 1-4 förluster och ett målskytte som fått insomnia. Det bådar inte gott.

Som gäster ser vi ikväll Visby/Roma som kommer till spel med två raka förluster och ett målskytte som mår ännu sämre än Trojas. Det bådar inte gott.

Det som återstår är att se vilken av patienterna som är minst sjuk och således orkar resa sig mest. För båda lagen behöver poängen. Troja behöver för att haka på topplagen medans Visby kan skaffa sig ett komfortabelt försprång till Grums, om playoff-platserna.

Visby inledde höstsäsongen ganska knackigt men reste sig den andra halvan. Man tog sig till Allettan mest på grund av att man spelade i just östra ettan. Hade man huserat i södra hade sannolikt inte spelet räckt till topp fem. Men nu är man där och har spelat ihop åtta poäng på lika många matcher. Den tyngsta vinsten man tagit hittills är när man lyckas norpa alla tre poängen borta mot Vimmerby. Förutom det kom seger nummer två mot just Grums.

Troja har tappat självförtroende på slutet. Man var bra med mot Vimmerby hemma men blev mer eller mindre terminerade av Kallinge senast. Puckarna är nu i ett läge där de har tendens att studsa mer utanför än innanför. Det som dock nu skiljer är att man senast inte skapade speciellt heta chanser. Där skiljer det sig åt från tidigare motgångar.

Hur vågar vi då tro att det här kommer sluta? Jag skulle vilja säga att första målet kommer bli väldigt avgörande. Det laget som får det kommer få det där lilla extra självförtroendet för att ta hem hela matchen.

Det som sticker ut en del är att just Troja och Visby är de två lag som bjuder publiken på flest PIM. Troja snittar nästan 20 PIM/match – varav 32 har varit tvåor. Visby ligger strax över 18 minuter med sina 48 tvåor.

Det lägger upp det för grinig hockey ikväll.

Med andra ord. Om Visby får Troja ur balans via en ledning så är risken ganska stor att man tar hem detta med ett par måls marginal. För ofarliga är de inte. Det finns några klasspelare även i Visby. Mikael Adamsson tog hem interna poängligan i höstas men har haft det tuffare i Allettan. Däremot har Oskar Lundberg å andra sidan tagit ett par steg framåt. Med andra ord går det inte att spela huvudlöst mot detta lag.

I Troja gör Hampus Andréen comeback efter en sju matcher lång frånvaro. Hampus blev påkörd i första matchen mot Mariestad och har sedan dess varit indisponibel. Detta kompenseras av Gustaf Berling som utgick skadad senast och som missar kvällens match.

Senast visade Troja upp en alldeles för stor nonchalans med pucken – och då framför allt från backarnas sida. Detta resulterade i två direkta baklängesmål mot KRIF och som var avgörande för förlusten. Ikväll får vi hoppas att fokus är tillbaka om det ska bli tre pinnar.

För i grund och botten är Troja ett betydligt bättre lag än Visby. Med normal form ska de tre poängen inte ens vara hotade men nu är läget annorlunda. Det finns en nervositet som gör utgången osäker.

För övrigt kom det första vårtecknet igår. Kristianstads IK har dålig ekonomi och är nu föremål för konkursansökan. Ett säkrare vårtecken får man leta efter. Återstår att se hur det utvecklar sig och vilka följder det kan få för tabellen.

Nu hoppas vi på en trevlig match ikväll. Kör hårt grabbar.

// Mr Troy

Åsikter – Tips – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!