Inför: Kallinge/Ronneby IF – IF Troja/Ljungby

KRIF dånar fram i serien.

Seriledaren KRIF, med 17 poäng, tar emot tabellfyran med sina 13. Med andra ord, mina damer och herrar, så finns hela receptet för en eftermiddag med raffel.

KRIF hade en kanske lite svagare höst med några ganska oförklarliga förluster lite här och där vilket gjorde att man slutade trea efter Vimmerby och Troja. Kort och gott en ganska darrig höst i förhållande till den på pappret starka truppen.

Vi var nog en del som ändå började tro att KRIF skulle kunna bli årets flopp i Hockeyettan. Hur löste man detta påsmygande ryktet? Jo, man rykte upp sig och har hittills gått obesegrade genom Allettan. Ett klart lyft och en kvittens på den kvalité som truppen har.

Troja har inlett serien i både dur och moll. Senaste förlusten mot Vimmerby kom knappast som en större överraskning då VHC är ett av de lag som Troja haft det svårt mot de senaste åren. Detta var ju inte direkt första poängtappet mot det laget.

Gällande Troja och KRIF så är det snarare så att Troja är lite av ett boogieteam för Kallinge/Ronneby. IFTL valde att vinna båda höstkamperna och göra det på ett ganska övertygande sätt även om resultatet visar på jämna kamper.

Men Troja är just så i årets upplaga. När man möter en motståndare som vill spela hockey så spelar också Troja hockey och gör det väldigt bra. När flowet sätter in så kan man i långa matchsekvenser trycka ner motståndarna i egen zon så att hela laget börjar längta efter walk-over. För så bra kan Troja vara när man åker skridskor.

Det Troja inte har varit så bra på i år är att förvalta detta enorma tryck till mål. Senast mot Vimmerby så dominerade man första perioden men fullständigt bultade över dem i andra. Resultatet blev att Vimmerby tog ledningen. Nu kommer inte matchen mot KRIF bli på samma sätt då jag upplever att KRIF har en betydligt mer anfallsinriktad hockey än ovan nämnda.

I KRIF har Stefan Söder, Daniel Andersson och Sebastian Magnusson ingått ett temporärt äktenskap. Efter jul har man fått fart på kedjan och kan nu nästan liknas vid gamla Legion of Doom. En kedja som som får in allt och som starkt bidrar till KRIFs lyft.

I Troja ser det lite annorlunda ut. Man lever inte på en kedja utan att samtliga spelare petar in en puck lite då och då.

Hur ska man då gissa att eftermiddagens match kommer se ut? Jag skulle säga som vanligt. Det kommer sannolikt bli en minnesvärd batalj mellan två lag som har en väldigt offensiv grundidé. Därav kommer vi inte få se något lag som kommer kontrollera puckinnehavet på samma sätt som vi Trojaner i alla fall är vana vid.

Något säger mig att detta kommer vara en match som avgörs på två saker. Att man vågar hålla sig från utvisningsbåset (KRIF 23 tvåor och Troja 29 hittills) samt att minimera antalet egna misstag. Med den kvalité som finns i dessa trupperna så kommer ett misstag i uppspel eller utrensning att straffa sig. Den som vågar spela säkert med nerverna på insidan kommer ta hem dagens match.

Legion of Doom var kanske att ta i men det var det enda jag kom på för att beskriva hur bra den kredjan varit i de matcher jag sett i Allettan.

För övrigt är det svinkallt ute.

// Mr Troy

Åsikter – Tips – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!