Inför: Kallinge/Ronneby IF – IF Troja/LjungbySom jag skrev i min krönika så känner jag farhågor angående KRIF:s vara eller icke vara gällande vårens Alletta. Man behöver bara två poäng till för att vara helt klara men samtidigt så har man ett par nagelbitare till matcher kvar. Därför vill nog KRIF helst ta de där två pinnarna redan ikväll. Helst tre.

Trojaner sitter betydligt lugnare. Medans Trojas eka är av solid ek så är KRIF:s just nu byggd av spillbitar från gran. Ett koncept som inte alls är dugligt om man vill ro utan nerver. Troja är nämligen klara för AE sedan länge. Det man spelar för nu är seriesegern. Frågan är hur mycket tändvätska detta verkligen ger? Då var det nog högre på agendan att tvåla dit Nybro ordentligt än att ta hem tabellen.

Det som talar för att KRIF blir helt klara för AE idag är att man faktiskt har lite att spela för. Varför ens fundera på att vänta och ta poängen senare? Motivationen borde därmed inte vara ett problem.

Det som kan vara ett problem hos KRIF är snarare formen. Man har inte rosat marknaden på slutet. Man har faktiskt förlorat mot KHC, Nybro och Vimmerby inom de fem senaste matcherna. Därmed måste varningsflaggan hissas. Vi såg förra året hur KRIF lyckades hitta formbotten när det började gälla som mest. Därmed inte säkert att de lyckas rubba Troja idag.

För traditionsenligt så har Troja ett mentalt övertag på KRIF. De senaste tio mötena har slutat med Trojaseger nio gånger och endast en KRIF-vinst. Snacka om att Troja har blivit KRIF:s boogieteam. Egentligen inte alls konstigt då Troja brukar ha det lättare mot lag som vågar spela hockey och inte bara ställa upp ett par lastbilar med köttmassa framför mål.

För ser man bakåt så är detta två lag som brukar bjuda på trevliga matcher. Inte så väldigt målrika men spännande och välspelade sådana. Det kan vi nog förvänta även ikväll. Med den lilla ovanliga tvisten att KRIF – som bekant – nu faktiskt har lite för mycket kniv och lite för lite strupe.

Med andra ord så ser vi alla fram emot en spännande match.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!