Inför: Kallinge/Ronneby IF – IF Troja Ljungby

Om cirka tre timmar utspelar sig ett drama som näst intill är regisserat i bästa Hitchcockstil. Ett drama mellan två lag vars enda målsättning för kvällen är att säkra sin allettanplats för att slippa problem i sista omgången.

KRIF har tagit tag i saken på senare tid och har skaffat sig en komfortabel fempoängsmarginal ner till Hanhals. Detta i kombination med en bra målskillnad gör att KRIF i teorin behöver ta två poäng till men i praktiken klarar sig på endast en. Kvar att möta står IFTL idag, för att sedan avsluta mot HC Dalen borta.

Att ta sig an Dalen borta i sista matchen, om det står något på spel för KRIF, är ingen angenäm uppgift och därför finns all anledning att ta den där pinnen redan i eftermiddag.

IFTL har satt sig i ett lite mer beklämmande läge. Med endast tre poängs marginal nedåt har man lagt sig an med en halvslö kniv mot strupen i detta läget. Likt KRIF har Troja en potentiell ”bonuspoäng” med sin fina målskillnad, vilket gör att tre poäng på de två sista matcherna ska räcka för att klara strecket.

Dock har Troja haft en del turbulens i truppen på sistone och dessutom inte visat upp någon övertygande form. Man gjorde en slätstruken insats borta mot Vimmerby och förlorade välförtjänt med 3-0. Noterbart är att Troja åtmindstone varit konsekventa genom att tappa sina poäng mot samma lag. Dalen, Kalmar, Mörrum och Vimmerby har samtliga tagit poäng av Troja i alla åtta matcherna. Kvarstår är att möta KRIF och Nybro vilka vållat Troja mindre problem än tidigare nämnda.

Oavsett så kommer det vara en match ikväll där nerverna kommer ligga utanpå matchstället. Som vanligt vid dessa matcher kommer det laget som vågade försöka vinna att också dra det längsta strået. Vilket lag det blir återstår att se.

Klart står att Troja åter igen kommer till spel med en tunn forwardsbesättning. Efter två avhopp samt ett par skador har man fått fylla ut med juniorer. Något juniorerna gjort bra på alla sätt och vis men för lagets trygghet är det alltid bättre med lite mer rutinerat folk – speciellt i en sån här match.

Enligt rapport kommer KRIF till spel med intakt trupp. En trupp som innehåller en helt del kvalité i alla led. När laget får ihop det så är man också ett av seriens bästa lag.

I tillägg har man White Angels som kommer bistå laget i kvällens match. Ett bidrag som i vissa matcher kan ge den där lilla extra energin som gör att man vinner istället för förlust.

Lycka till ikväll – båda lagen.

//Mr Troy

Åsikter – Tankar – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!