Inför: Karlskrona HK – IF Troja/Ljungby

Det är med tjusblandad förskräckning som man älskar att inte se fram emot eftermiddagens krisbatalj. Både Troja och KHK har spelat in betydligt mindre poäng än vad man önskat vid denna tidpunkt. Förloraren i kvällens match kommer inte njuta av söndagskvällen. Det står klart.

Troja torskar hemma mot favorittorsklaget VHC. Efter att ha förlorat de senaste 100 matcherna så knöt man knut på säcken och lyckades vinna båda i höstserien. Det hjälpte föga när man nu är tillbaka i gamla synder med burskydd och surr i sarghörnen. VHC är det lag som löser den spelmodellen bäst. Det fick Troja erfara igen.

KHK hade en fin trend nä de plockade hem 8 av 9 poäng mot Mörrum, Vimmerby och Visby. Sedan åkte man på storpump hemma mot Skövde och följde upp detta med två pinntapp i Taberg. Således hittar man båda lagen i tabellens övre halva på den undre. Ett icke så smickrande resultat så här långt.

KHK har jag aldrig trott på i år. Det är inte lätt att ramla ur och sedan studsa upp igen. Det blir inte lättare om man dessutom hamnar i södra serien där motståndet är betydligt tuffare än i norra. Så att hitta KHK på sjundeplats är ingen dunderknall för mig – även om det är några placeringar lägre än förväntat.

Att Troja ligger åtta trodde nog inte många på.

Men samtidigt är det ändå glädjande att Troja inte ligger sist med tanke på hur spelet sett ut. Man är fortfarande ett såpass bra lag att man lätt individuellt utmanar om avancemang. Men när samtliga individers självförtroende just nu ligger lägre än liberalernas opinionssiffror så blir tufft. Man jobbar hårt men skjuter lika illa som endast ett kapitulerande kompani av franska soldater gör.

Har sagt det innan och säger det igen. När självförtroendet återkommer finns det inte många som vill möta Troja.

Troja har piskat KHK i säsongens alla tre matcher. 3-5 borta efter att man avgjort i första perioden. 7-1 hemma i andra efter att KHK blev överkörda. 2-1 nu senast i en match Troja kom undan med blotta förskräckelsen. Man fick 0-1 mot sig och sedan fick man kämpa för att vända den ryggbiffen. Man lyckades och därmed fick man också sin första och enda trea i denna serie.

Troja och KHK lider av samma sjuka. Trots att man på pappret har helt dugliga trupper för jobbet så lyckas man inte få någon fart i målskyttet. Troja har lyckats tråckla in 18 puckar medans KHK fått in 16. På tok för risigt för två lag som dessa. Men som sagt. Självförtroende är en nyckfull sak.

Om man nu ska dela ris så går det inte att undvika nämnandet av KHK:s PP. På 20 tillfällen har man lyckats – håll i hatten nu – få in ett helt mål. Ett HELT mål! Man ligger alltså på fantastiskt låga 5%. Helt plötsligt känns Trojas låga 16% som en oerhört glädjande sak. För att ytterligare ge vatten på gåsen så ser inte BP-siffrorna heller så glädjande ut för något av lagen.

Ja, ni ser åt vilket håll det lutar. Ikväll möts två lag som enbart kan gå ut som mer eller mindre förlorare. Det förlorande laget kommer hamna ännu djupare i dyngan. Det vinnande laget kanske får början på resan uppåt.

För ha i åtanke. Båda lagen har en hög kapacitet. Båda lagen har spetsspelare som själva kan avgöra tillställningen. Just nu väntar vi bara på vändningen. För min del hoppas jag att gästerna blir det laget som får fart på siktet. För min del hoppas jag att Troja bara lägger ner nerverna i trunken och kör som om det vore deras sista match. För ska det gå åt helvete är det roligare om det gör det med stil.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!