Inför: Mariestads BOIS – IF Troja/Ljungby

Då är det äntligen dags. Ikväll drar Allettan Södra igång med det gamla bekantingmötet BOIS – IFTL. Ett möte som har all anledning att bli lite småladdat då det senaste mötet lagen emellan bjöd på extra dramatik, med ett mål som kanske borde dömts bort.

Hur som helst.

Ikväll står Mariestad för motståndet. Ett Mariestad som huserade i västra Hockeyettan och spelade till sig tredjeplatsen i serien med 47 poäng inspelade. 47 poäng som borde inge Trojanerna en viss respekt trots att västra serien kvalitétsmässigt håller lägre klass än södra. Därmed inte sagt utan att Mariestad kommer ta sina poäng även i denna serien.

BOIS lag håller ungefär samma klass som de gjort de senaste säsongerna. Man tillhör inte de absoluta utmanarna till kvalserien men man har såpass mycket kvalité i truppen att man slår vilket lag som helst med lägre motivation.

Troja spelade till sig andraplatsen i Hockeyettan Södra. Detta efter att resultaten gått Trojas väg i den sista omgången. Därmed visade man upp att årets lag är väl så bra – och till och med en klass bättre än det lag man fick ihop vid förra degraderingen. Troja tillhör därmed de lag som kommer utmana om Kvalserien till våren.

Det senaste som hänt i truppen är att man dammar av den gamle storspelaren Johan ”Bagarn” Andersson som huserade i SHLs topplag samt i landslaget. Efter fyra års uppehåll har han polerat skridskorna skinande och ska enligt rapporter hålla uppe tempot på träningarna. Ska bli spännande och se vad han kan leverera.

Kvällens match kommer troligtvis bli en halvförsiktig historia. Båda lagen har ju haft ett längre uppehåll och då brukar det bli lite hafsigt och försiktigt fösta halvan av matchen.

BOIS kommer försöka föra spelet inför sin hemmapublik. Får de en bra start med kommandot i matchen kan det bli deras lycka. Samtidigt vet vi att Troja är tighta bakåt och kan ösa mål framåt. För BOIS innebär det anfall med försiktighet för att förhoppningsvis få in någon puck.

Troja har under hösten visat att man är riktigt effektiva och bra mot lag som försöker spela hockey. Förlusterna har kommit när man mött uttalade kontringslag som ställer köttmuren på blå. Risken finns att BOIS kommer köra denna taktiken ikväll. Om inte annat borde de scoutat Troja för att upptäcka detta.

Mr Troy tror att kvällens match kommer bli ganska tillknäppt och målsnål. En övertid låter inte alls otroligt i mina öron. Försiktighetsprincipen kommer sannolikt råda då båda lagen i första hand vill ha en bra start på serien – i andra hand bjuda publiken på en hejdundrande match.

Vid niosnåret ikväll kommer vi få veta.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!