Inför: Mörrums GoIS – IF Troja/Ljungby

Det kommer bli en batalj i Jössarinken i eftermiddag. GoIS och IFTL kommer till match med ganska likvärdiga förutsättningar.

GoIS knackade rätt hårt i inledningen på Allettan. Man hade det tufft helt enkelt. 3 pinnar på 8 matcher gör ingen död fisk sprattlande. Men så har det hänt något. Man har helt enkelt tagit två raka.

Först stänger man dammluckan för Huddinge när man reser hem med en god femtrea. Dirigent bakom denna triumf är – håll i gomseglet nu för detta är ingen skräll – Marcus Paulsson som skjuter ner tre baljor i denna match.

Tre dagar senare får BoIS smaka på Paulsens smällkaramell igen när man vinner hemma med 3-2. Denna gång var Paulsen lite ur form och gjorde bara två mål.

Har man gjort fem av lagets åtta senaste mål får man anse att MP är i form. Samtidigt vet vi hur fantastiskt viktig han är för Mörrum. När han är bra är Mörrum bättre. Kanske är dags att punktmarkera och spela med libero i ett fem-ettförsvar. Eller ringa Tingsryd och fråga om man kan låna deras 1-3-1 system med överhängande risk för icing.

Oavsett så kommer GoIS Pålkedja vara den som kommer få ett stort ansvar ikväll.

Troja kommer också till spel med två raka. Ett-fyran borta mot KHK följdes upp med en fyr-trea hemma mot Dalen. Dock höll man på att supa till det ordentligt i denna match när Dalen fick tre snabba reduceringar sista tio minuterna. Inte utan att tömmarna såg lite slacka ut där.

Trojas spel har sett bättre ut på slutet. Framför allt börjar Trojas offensiva backar visa på självförtroende igen. Något som kommer vara otroligt viktigt om man ska utmana om HA. Fransson, Månsson och Karlsson i form är det stetoskop som behövs för att lirka upp kombinationslåset till avancemanget.

Öhmans inträde har också hjälpt till. På tre matcher har han tagit sig till 6:e plats i interna poängligan. 2 kassar och 2 assist senare och helt plötsligt börjar fler spelare leverera. Oscar kan vara det förvärv in som får det här att braka till en riktig succé om någon månad.

Behöver jag ens påminna om att MP var den spelare som satte två frilägen i den oavgjorda matchen senast. En match Troja ägde från start men straffade sig själva med några dåliga beslut en bit upp i banan. Man fick sedan kämpa för sina mål framåt och det var först i förlängning man avgjorde med sitt 3-2. Då hade man haft spelet i stora delar av matchen och fyra stolpskott. Ikväll får vi hoppas att puckarna ramlar in enklare.

Ser vi till PP/BP så talar matchen till Trojas fördel. Om Trojas prestation i dessa spelformerna är med nöd godkänt så ser det mörkare ut för GoIS. I totalen är man helt underkända. 7,14% i PP och 67.57% i BP är inga siffror som lyfter sminket i det ansikte endast en mor kan älska – som någon gammal kommentator en gång sa om någon ryss.

Samtidigt spelar det ju mindre roll när MP ändå gör lite som han vill.

Den som lever får se.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!