Inför: Mörrums GoIS – IF Troja/Ljungby

Omgång 13 står för dörren. Goisarna tar emot Troja i matchen som är viktigare för goisarna än Troja. Därav råder det inget tvivel.

Extra krydda på matchen är det när det nu också är seriens två formstarkaste lag som kastar in handduken på gemensam is. Båda lagen har tagit 12 poäng på sina fem senaste matcher.

Det där är också en liten överraskning. Mörrum har fått ordentlig fart på fenorna efter att ha undvikit att spendera en massa lax i laxstaden. Tyckte inför säsongen att lagbygget såg lite för klent ut men GoIS har börjat motbevisa det hela. Man har helt enkelt häng på Allettan.

Man har vunnit mot KRIF, Tyringe, Kalmar och Tranås de senaste fem matcherna och inkasserat en förlust mot Hammers. Ett facit som är helt okej men kanske inte av starkaste karaktär. Dock absolut tillräckligt med karaktär för att kunna gå in och störa Troja denna afton. Varningsflagg är hissad.

Troja har trummat på. Maskinen håller sig väloljad och senast klädde man av Hanhals på ett sätt som gav dem terrent singultum. Man kör faktiskt över HIF i 60 minuter i ett evigt skridskoåkande. Gästerna spelade hälhockey hela matchen och ska nog vara glada att det inte stack till tvåsiffrigt.

I senaste mötet fick Mörrum uppleva hur jobbigt Troja kan vara. IFTL vinner med 4-1 efter att ha pumpat ner Goisarna i 60 minuter. Skotten slutade i 51-17 vilket tydligt beskriver matchen. Troja var bättre.

Nu har dock en hel del vatten runnit ur Döda Havet sedan dess och förutsättningarna är nya. GoIS är absolut bättre med på banan och Troja ska nog passa sig för att åka ner och ställa in skridskorna. Det kan straffa sig. Troja blir nog dessutom tvingade att spela mer disciplinerat än hemma mot Hanhals för att det ska gå vägen.

Dock ska vi ta fram de nyktra glasögonen. Är IFTL på rätt humör ska man ganska enkelt ta hem denna matchen. Mörrums segervapen kommer bli att denna match är en av några som kommer vara ett tåg att ta mot Allettan. Vinner man idag stärker man sina aktier ordentligt. Går man in med den inställningen kommer man också köra ordentligt.

 

// Mr Troy

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!