Inför: Mörrums GOIS IK – IF Troja/Ljungby

Få lag är väl i år så beroende av en spelare som Mörrum. Marcus Paulsson har levt upp till alla förväntningar och varit klubbens draglok i de 14 omgångar som spelats.Nu senast var Marcus inte med när man tog sig an ett nytänt Tranås. Det slutade med en bekväm tremålsförlust. Inte mycket att säga om egentligen. TAIF har fått bättre ordning på torpet och dessutom är TAIF borta ingen enkel match. Ska ett lag som Mörrum ha den minsta chans att rubba Tranås på bortaplan så krävs det att en sån spelare som Paulsson är med – vilket han inte var. Vet inte heller om han kommer vara disponibel mot Troja.

GOIS har annars placerat sig på en sådär ganska retligt sjundeplats utan direkthäng på allettanplatsen. I nuläget har man 18 inspelade poäng och därmed sex poäng upp till Tranås. Med det kan man väl lugnt säga att matchen mot Troja ikväll kommer vara något av en ödesmatch för hemmalaget. Förlust och man kommer få väldigt svårt att nå Allettan. Vinst och hoppet lever kvar. Men oavsett om man vinner eller inte så kommer det bli väldigt svårt att ändå ta den där sista platsen.

För Mörrum vinner för få matcher mot lagen topp sex. Man har norpat poäng mot Kalmar och KRIF  men sedan är det stopp. Vill man över strecket måste man vinna några sexpoängsmatcher av de som är kvar.

I föregående möte med Troja så hade man skapat sig ett vettigt utgångsläge efter första perioden. Man gick till pausvila med 1-2 och lite hopp. Denna låga av tro släcktes obarmhärligt av Trojas djupfrysta pulversläckare i andra. Efter två mål av Öhman och ett av Elfström så var matchen över. Ska man dessutom se till matchens helhet så var väl resultatet ganska speglande. Att det rann iväg till 6-3 är väl sedan en annan sak.

Troja hade småproblem med Dalen i helgen. Dalen är ett lag som Troja har det kämpigt mot men nu har man tagit två sköna men kanske inte fullt så fötjänta trepoängare mot Norrahammargänget.

Mot Mörrum brukar det gå bra. Förutom en övertidsförlust förra året så har inte Troja förlorat mot GOIS sen 2005. Å andra sidan har inte GOIS varit så här bra på många, många år.

Men helt klart blir att Troja får bära favoritskapet i denna match. Allt ska gå Trojas väg om man bara kommer till jobbet – vilket man oftast gör denna säsongen. Sen att man kanske inte tar i mer än nödvändigt är en sak men man tar sig ändå igenom matcherna och oftast med en trepoängare.

Hur kommer då kvällens match att sluta? Ja, egentligen ska Mörrum vara glada om de får med sig poäng. Troja är det bättre laget på egentligen alla poster och i alla spelformer. Åter igen så kommer denna matchens öde avgöras på gästernas inställning. Gör man som mot Dalen och kommer lite slitna och lite småbakis till jobbet så kan Mörrum ta det. Laget är inte så dåligt att de inte kan rubba Troja men man behöver helt enkelt ha en lite bättre dag på jobbet för att lyckas med det. Inställning är som vanligt en stor nyckel till framgång.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!