Inför: Nybro Vikings IF – IF Troja/Ljungby

Lågtrycken har nu börjat hitta sin rätta plats i Svea Rike. Vad passar då bättre en gråmulen onsdag i sena augusti än att bänka sig och spana in en liten och tidig titankamp mellan Nybro och Troja.

Båda lagen gör sin andra träningsmatch för säsongen. Klubben med guldby…. Förlåt Nybro…. spelade sin första träningsmatch mot Mörrum för en vecka sedan. Man vinner kalaset med uddamålet, 3-2, efter att Eric Gustafsson fixat två baljor. Eric Gustafsson som man så fint snodde från Tranås och som vi kommer få se mer av denna säsong.

Troja tog fram sig traktorlaser och fångade in Kristianstad. Väl fast i denna trista draglaser så visade egentligen inte KIK upp något glädjande. Trots ungefär 20 minuter i powerplay så fick man aldrig Ragnewall att kapitulera. Eller ja, det fanns ingen anledning att kapitulera då KIKs skott höll samma kvalité som en rostig musköt från 1500-talet. Trojas superba defensiv denna afton lade grunden för en stabil 3-0 seger. Som försvar till KIK är att de mött både Rögle och Malmö innan och där förmodligen kört upp den lilla reservtank man hunnit bygga upp under försäsongen.

Ikväll förväntar, i alla fall inte jag, att det blir en sömnig och sliten tillställning. Det kommer ändå finnas en del prestige i denna batalj där man garanterat vill knäppa sin rival på arkilleshälen inför kommande serie.

Utöver det så är det svårt att sia om utgången. Min ryggrad säger dock att Vikings kommer ta det då man har fler individer som besitter hög spets än vad Troja har. Vikings vinner komfortabelt med 4-1.

// Mr Troy

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!