Inför: Nybro Vikings IF – IF Troja/Ljungby

Fredagsunderhållning i Nybro ikväll. Eftersom alla matcher är viktiga i Allettan så finns det inte mycket att säga om just kvällens drabbning mellan Vikings och Troja – mer än att den är viktig.

Vikings har inlett serien med fem pinnar av sex möjliga. Straffseger hemma mot BOIS följdes upp av curlingsiffrorna 1-3 borta mot KHK. En bra start för Vikings med andra ord.

Troja segade till slut hem segern mot KHK i första omgången. Sedan gick man på pumpen borta mot Dalen. En match i Norrahammar som man förlorade på eget grepp när man bjöd Dalen på tre av målen. Samtidigt sköt man alldeles för mycket vid sidan av målramen för att göra mer än två mål. Hur är självförtroendet och formen för tillfället?

Senaste mötet – i Ljungby Arena – slutade med klar bortaseger för Vikings efter att ha fått tre lyckominuter i första perioden. Egentligen fel att kalla det lyckominuter då Troja under dessa 180 sekunder betedde sig som ett gäng dementa orienterare på kartläsarkurs. Man satte sig själva i en hel del konstiga situationer som Vikings utnyttjade med skarp precision.

Det har också varit en liten tendens de senaste fyra matcherna att Troja tar lite fel avvägning när man ska pressa eller backa. Många av målen har tillkommit när man tar ett kliv framåt istället för bakåt och gjort detta utan att vara säker på puckvinst. Blir man överspelad på offensiva blå kommer det gå lika fort bakåt som det inte gör när en politiker ska ta ansvar.

Senaste matchen slutade 4-7 till Vikings. Ett resultat som var hur rättvist som helst.

Ikväll är dock en ny match och gamla meriter göre sig icke besvär. Ser vi bakåt så har NVIF och IFTL ömsom slagit varandra under säsongerna. Det som är lite anmärkningsvärt är att matcherna oftast inte är så jämna när de spelas. Det laget som vinner brukar vinna rätt ordentligt. Det som är oklart inför matchen är vilket lag som just den kvällen kommer ta segern.

Nybro kommer in med gott självförtroende och lär köra på som i tidigare matcher. Man har hittat en modell som för tillfället fungerar. Därav blir det inga större omvälvningar i kvällen match. Med andra ord har man en bra segerchans och man gnuggar på som tidigare.

Trojas utmaning är större. Man har varit som ett gammalt trägolv i de sista fyra matcherna. Ett trägolv som gnisslar och låter och som ser fint ut men man vet det behövs lite kärlek för att få det i toppskick. Man rövtorskar som sagt mot Vikings hemma, sen har man problem att avfärda Hammers, följer upp detta med en trög vändning mot KHK för att nu sist bli kastrerade av Dalen. Frågetecknen är resta. Det är lite oklart just nu vart allt står. Uret tickar men göken verkar bakfull.

Det jag skulle vilja se ikväll är att man steppar tillbaka till det spel man visade i höstas. Ett spel där man vågar sjunka tillbaka lite för att istället vända spelet mellan egen blå och röd – inte huvudlöst försöka forechecka redan på offensiva blå. Där har kommit en hel del överspelningar på slutet. Troja har fått fler frilägen mot sig de senaste fyra matcherna än på alla de 20 i början på säsongen. Man gör lite tokiga avvägningar just nu.

Hittar man tillbaka till tråktroja ikväll kommer Nybro få problem att stjäla broddarna på den just nu lite frusne pållen.

Strax efter 21.00 ikväll har vi facit.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!