Inför: Nybro Vikings IF – IF Troja/Ljungby

Det är svårt att få grepp om Nybro Vikings. Få lag har blandat och gett så mycket som lirarna från glasriket. Exempelvis smiskar man till HC Dalen med 8-3 för att sedan förlora borta mot Vimmerby med 3-5. Men det är lite av den tendens vi sett såhär långt. När Nybro är bra för dagen – då är man riktigt bra. Sedan kommer matcher då man sitter kvar i bussen.

Troja har gjort två starka insatser på slutet. En stark insats hemma mot Vimmerby som ändå slutade i förlust. Sedan en stark vinst hemma mot KRIF där man hade kontroll på matchen sett över 60 minuter.

Så vad kan vi förvänta oss av kvällens match? Ja, att spekulera i det är som att en blind skulle spå i smält tenn. Det går absolut inte ens att gissa vart det här slutar. Det enda vi med säkerhet kan säga är att supportrarna kommer få en trevlig afton.

Janne Kivilahti och Alex Ek har varit tunga pjäser för Vikings såhär långt och det skulle inte alls förvåna om de kommer ha ett finger med i spelet imorgon. I backbesättningen hittar vi Trojabekantingen William Wennström som i sina bättre stunder bidrar fint till defensiven och påvisar detta i statistiken. Längst bak har Alexander Johansson tagit kassen i beslag och visar upp sin räddningsprocent på strax över 91%.

I Troja har Fireline (Åkesson, Andersson, Roslund) fått vatten i eldstaden och undvikit att producera de senaste matcherna. Istället har Gustaf Berling, Johan Lindholm, Adam Byström-Johansson och Oscar Öhman varit de som gjort målen på slutet. I kombination med två stabila målvakter – Anton Svensson och Wictor Ragnewall har detta bäddat för poängen på slutet. Men som ett gott tecken så har nu Troja tre femmor som faktiskt levererar och det i sig är en styrka.

Det som ska tilläggas också är att matchen ska avverkas i en av de trevligaste rinkarna i Hockeyettan. Liljas Arena är väl värd ett besök för supportrar som vill se hur man gör något bra av inte allt för stora medel. Dessutom har Nybros supportrar imponerat på mig med sina härliga inställning. Minns hur de besökte Ljungby Arena för något år sedan och fick se sitt Vikings få storstyk. Ändå stod de där och sjöng för full hals och bara positiva sånger om Nybro. Det är så en supporterklubb ska uppträda.

Ikväll vet vi svaret på hur det här slutade.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!