Inför: Tranås AIF – IF Troja/LjungbyLördagen den 18:e Januari, 2020, är så här långt den viktigaste dagen för både Tranås och Troja denna säsong. Ikväll står det på spel om man ska haka på resterande lag i tabellen eller riskera att bli nån brunsåskompott till tabellsörja och helt enkelt få rikta in sig på att försöka rädda säsongen.

Både Troja och Tranås har hittills inte levererat enligt önskan. TAIF har tre poäng upp till play-off och är i behov av poängen. Troja har landat i område mellanmjölk och flyter just nu kring i mitten av tabellen – långt lägre än den målsättning man har.

Jag skrev tidigare i veckan att de fyra kommande omgångarna kommer vara de som formar slutställningen i tabellen. När åtta lag ligger inom fyra poäng så kommer den stora vinnaren för fortsättningen bli det lag som kan knyta in 9-12 poäng mellan omgång sju och tio. Till motsats finns de lag som hittar formsvackan. Då kommer man ha hamnat i en prekär situation.

TAIF åkte ner till Kallinge i onsdags. Allt såg bra ut i en hel period innan KRIF lyfte av hatten och nästan avgjorde matchen, i andra, med fyra mål. Taif kom tillbaka och lyckades kvittera med dryga fem minuter kvar av matchen. Men så var det ju grejen med varför det inte riktigt kuggar i för TAIF i år – man lyckas ändå hitta en väg att förlora genom att släppa in ett mål till med 1.16 kvar. Blytungt för Taif.

Troja gick en batalj med Huddinge. Man får med sig en pinne från Björkängshallen. En pinne som man inte vare sig kan glädjas åt eller sörja. Det var en match där pinnarna kunde hamnat åt alla håll. Dessutom ska vi ha i åtanke att få lag kommer ta poäng uppe i Huddinge i år.

Senast Troja och Tranås brakade samman så blev Troja överkörda i 57 minuter. Troja ledde matchen i 50 minuter trots att man spenderade mest tid i egen zon. Detta var första matchen efter Tranås pånyttfödelse i höstas. En pånyttfödelse efter en hel del strul i truppen. De följande matcherna fick man sedan lite ordning på torpet men har åter igen hamnat i nåt tillstånd en narkosläkare ändå skulle vara lite stolt över.

Troja har som bekant blivit virussjuka. Ibland har man varit piggare men sedan också insjuknat lite igen. Med andra ord så har man blandat och gett. Mest blandat faktiskt. Formen är i detta läget helt oklar. Att oddsa på Troja i nuläget är lika säkert som Transportstyrelsens datasystem. Utåt sett ser det bra ut men bakom allt sitter hela balkanmaffian och tackar för pengarna.

Med andra ord kommer kvällens drabbning att vara mellan två lag som just nu letar efter sin identitet. Mycket står på spel. Vinnande laget kan andas ut medans torskarna kommer få sina pinnar varma. Tar Taif hem kvällen så är man åter igen med i racet kring play-off. Vinner Troja så är man åter med i racet om topplaceringarna. Förlorar båda lagen så kommer Apoteket Tranan sälja slut på sin ångesthämmande medicin.

Det som talar mest till TAIF fördel ikväll är att man är sylvassa i powerplay. Faktum är att man gjort hälften av alla mål i denna spelform. I tillägg har man en habil defensiv – väl i klass med Trojas. Kan man fortsätta på detta spår med att göra ett eller två mål i special team och sedan knyta ihop bakåt så finns chansen. För i spel fem mot fem är Troja ett bättre lag.

Det som talar för Troja är oklart. Man är bland de sämre i serien i powerplay och mer måttliga i boxplay. Det är – precis som i TAIF – inte defensiven som kuggar över i Troja utan oförmågan att göra mål. Även om man i de sista två matcherna skapade fler riktigt heta chanser än i de fem första tillsammans så vill det inte riktigt lossna över tid. För Trojas del kommer allt hänga på om de får lite självförtroende ikväll eller om ”oturen” ska grina dem i ansiktet.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!