Inför: Tranås AIF – IF Troja/Ljungby

Ikväll smäller det av mellan Tranås och Troja. Detta i en match som är extra svår att sia om.

Tranås är i usel form. Troja har ingen klar form. Detta tillsammans gör att det luktar helgardering lång väg.

I Ljungby Arena gick TAIF till slut segrande ur saken efter att ha vänt ett 2-0 underläge till seger. Detta i en match där TAIF spelade smart och uthålligt samtidigt som Troja gjorde lite kostsamma misstag. Kort och gott en match som TAIF vann rättvist till slut.

Ikväll är jag inte riktigt lika säker på utgången. Formjojon TAIF är just nu nere i botten av den bottenlösa formdalens djupaste lerhål. Man har efter en ganska medioker start som följdes upp av en bra period – åter hamnat i läget där man lyckas förlora matcher genom att helt enkelt vara dåliga. Har flaggat för det förr att ett Tranås i form är inte något man frivilligt väljer att möta. Men ett Tranås ur form är ett lag man gärna möter. Den delade personligheten är ett faktum.

Troja har suttit i ”karantän” ett par veckor efter att flertalet spelare fått fladdermushostan. Detta blir första matchen på två veckor och det är inte riktigt klart vilket lag man kommer kunna mönstra. Så det ser inte helt ljust ut för Troja heller. Formen är som sagt tillbaka på ruta 0.

Den stora skillnaden är dock att Troja kan förlora denna matchen och fortfarande sitta bredvid stjärnan i toppen – iklädd pullover från Skottland – och mysa som bara Ernst Kirschsteiger kan göra. För oavsett är man i princip klara för allettan.

TAIF däremot har spelat till sig läget man är nödd och tvungen till poäng för att släden inte ska gå. Man ligger 8:a med 23p – tre/fyra poäng bakom Vikings och VHC – men med fler matcher spelade. Så en förlust idag och minifiaskot är ett faktum. Tranås kommer förmodligen missa Allettan.

Utöver det så finns det inte så mycket att spekulera om. Tranås är som sagt ute efter att hitta formen. Troja är som sagt ute efter att bekräfta formen. Vem som tar hem detta känns lite lotteri. Förmodligen kommer tre poäng tas av det laget som gör fler än de släpper in.

Senare får vi facit.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!