Inför: Tranås AIF – IF Troja/Ljungby

I eftermiddag går omgång 13 av stapeln genom mellanskiktsmötet Tranås – Troja. Två lag som i högsta grad är inblandade kring strecket att få gå in i PO2.

  • Båda lagen huserar på sina hyfsade 20 poäng och det är endast genom att gästerna gjort ett mål mer som man ligger högre i tabellen.
  • Det är också två lag som har två vinster och tre förluster de senaste fem omgångarna. Båda lagen har på dessa fem matcherna samma målskillnad i minus två. Troja har dock gjort 13 mål mot Tranås 11.
  • Tranås är seriens femte bästa hemmalag med tio poäng inspelade. Troja är seriens fjärde bästa bortalag med åtta poäng tagna.
  • Tranås har dragit på sig 51st utvisningstvåor mot Trojas 50.
  • Troja har 90,98% räddade skott mot Tranås 90,83%.
  • Båda lagen har mäktat med 1 mål i shorthanded.
  • Båda lagen vinner 66,67% av de matcherna de gör första målet.
  • Båda lagen vinner 75% av matcherna om de leder efter andra perioden.
  • Båda lagen har aldrig vunnit en match om de ligger under efter andra perioden.
  • Båda lagens främsta poänggörare har mäktat med 12p.

Ja, ni ser. Hur ska man ens kunna göra en kvalificerad gissning över hur detta ska sluta? Det är så jämnt att det känns som lotten kommer avgöra. Visst finns det saker som de två lagen gör olika bra. Exempelvis är Tranås snäppet bättre i powerplay men det kompenseras av att Troja är seriens bästa lag i boxplay.

Det som faktiskt skiljer lagen mest åt är skotteffektivitet där Tranås har ett par procentenheter upp på Trojas siffror.

Det som känns mest troligt i denna match är att här kommer sättas tonen för avslutande delen i serien. Vinnande lag får en extra liten boost och kommer troligen avancera uppåt de sista fem omgångarna medans förloraren får börja akta ryggen. Således kommer denna match handla mer om framtiden än om tre poäng. Det är nu formkurvan ska sättas i positiv rullning inför avslutningen på säsongen.

Tranås kommer kunna dra fördel av att laget befinner sig under betydligt mindre press än Troja. Även om Troja inte uttalat någon större förhoppning om att gå upp i år, så finns ändå den lilla tanken hos supportar och inom föreningen. Den ambitionen saknas i TAIF och därmed blir inte domen så hård om de skulle tappa mark sista delen av serien.

Dessutom är det ju i princip omöjligt att missa play-off denna säsongen, så oavsett hur TAIF väg kommer se ut så kommer förening och fans känna sig nöjda.

Troja tog som bekant en trea hemma mot Grums, senast, utan att övertyga. Man letar efter den fina höstformen man visade upp en period i mitten av serien. Så länge inte den infinner sig så spelar också laget ganska ängsligt med en dålig mix av huvudlösa beslut och halvtaskiga försök till ensamåkning. Det har inte gett resultat men som gjort att man blivit lite för omständiga med pucken på egen planhalva och därmed i anfall efter anfall får möta ett uppställt försvar.

För om man tänker efter är det inte många tillfällen man minns att Troja kommit i 2 mot 1 eller 3 mot 2. Men man minns matcher där de flesta motståndaranfallen faktiskt låg i denna favör.

Där ligger också nyckeln till poäng imorgon. Snabb transport ur egen zon för att komma med fart. Med fart kommer också målen.

Tranås har sin chans i att snabbt pressa upp mot Trojas offensiva backar som försöker stoppa pucken redan på offensiva blå. Det spel som när det fungerar ger ett härligt tryck i anfallszon men som också kan straffa sig stenhårt bakåt. Löser Tranås denna utmaning så är det stor risk för att man kontrar in ett par baljor imorgon.

Framåt kvällen får vi se vilka som drog längsta strået.

För övrigt är jag fortfarande djupt imponerad av KRIFs framfart.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Tips – Idéer – Tacktal? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!