Inför: Troja/Ljungby – Tranås

Då var det dags igen. Ikväll, klockan 19.00, drar Trojas andra träningsmatch för säsongen igång. För Tranås är det tillika årets första match efter nio ispass som de hunnit genomföra hittills.

Vad ska vi då förvänta oss?

För Trojas del tror jag att vi nu kommer kunna se ett spel där inte alla är lika ovän med pucken som om den vore en studsboll av ormgift. För så såg det ut mot Halmstad och så ska det se ut första matchen på säsongen. Likaså togs det några dåliga beslut som straffade sig hårt. Vi kanske inte ska ha förväntningarna att matchen genomförs perfekt och utan misstag, men några 0 mot 3-lägen bör Troja nog kunna undvika.

Tranås gör sin första match för i år. Tranås kommer ha problem med puckkänsla, positioner och tajming. Tranås kommer se ut som en blandning av Charlie Chaplin och Zlatan. Feltajmningar kommer matchas med riktigt bra individuella prestationer.

Tranås har laget och organisationen för att spela i Allettan efter jul och målsättningen ligger därefter. Några tunga spelartapp har ersatts med – för Tranås resurser – några vettiga namn som ska bli kul att följa. Andre Astley från Västervik/Lindlöven är ett spännande förvärv som dessutom har utvecklingspotential. Robin Byström från Kallinge/Ronneby är ytterligare ett halvspännande förvärv som kan blomma upp en nivå till.

Men kort och gott ska vi inte ha allt för stora förväntningar på TAIF:s prestation ikväll. Det är som sagt säsongens första match och det kommer ge en fördel till Troja.

I Troja är tanken att Anton Svensson ska vakta utrymmet mellan järnstängerna. Ska bli spännande att se hans agerande. Ragnewall och Svensson är tämligen olika målvaktstyper där den förstnämnde lever mer på sin storlek och Anton på sin smidighet. Lite som Robin vs. Johan förra året.

Tillbaka är också Gustaf Berling vara och han får förtroendet i andrakedjan tillsammans med Alfred Andersson och Carl-Johan Sjögren.

Mr Troys matchanalys säger såhär: Matchbilden kommer bli som mot Halmstad. Troja kommer äga puck och spel. Trojas grundkompetens per spelare är kanske högst i hela hockeyettan vilket gör att de ska vara det spelförande laget. Tranås har ingen matchvana. Bara detta säger att IFTL ska kunna fortsätta sina långa anfall och på sikt nöta ner motståndet.

MEN!

Eftersom det ÄR tidigt på säsongen så är risken stor att resultatet inte speglar matchbilden. Så även om jag tror på en komfortabel seger för Troja så finns risken att Tranås faktiskt kan hugga tillbaka när tillfälle ges.

Troja ställer upp med följande lag:

Målvakt:

Anton Svensson

Backar:

Nielsen – Malmborg

Karlsson – T. Johansson

A. Johansson – Ernstig

Forwards:

Olsson – Lindholm – Byström/Johansson

Berling – Andersson – Sjögren

Törnqvist – Morberg – Åkesson

Andréen – Wermelin – Roslund

// Mr Troy

Följ MrTroy på twitter: mrtroy15

Synpunkter/Åsikter/Tips? Maila till: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!