Inför: Tyringe SoSS – IF Troja/Ljungby

Klockan 15.00 i eftermiddag är det dags för halvklassikermötet mellan Tyringe och Troja, denna gången i anrika Tyrs Hov. En av de trevligare arenorna i hockeyettan enligt mitt tycke.

Troja halvstudsade tillbaka senast mot Mörrum där man förtjänade att vinna matchen. Två misstag fällde dock avgörandet och GoIS kunde åka hem med två av de tre poängen efter straffläggning. Således inledde Troja andra halvan av serien på samma sätt som man inledde den första. Klar seger mot Hammers, följande torskar mot Dalen och KHC för att sedan ta poäng mot Mörrum.

Tyringe har haft en lite tyngre period med fyra förluster på den fem senaste matcherna. Till deras försvar skall sägas att de också idel mött topplag under denna tid – samt Hanhals som är ett av de formstarkaste lagen just nu. Det anmärkningsvärda i detta är att man tog sin enda seger hemma mot Kristianstad med 4-2. Ett resultat som få förväntade sig. Låt mig gissa att en hel del oddslappar slets i stycken tack vare TSoSS.

Således är det två lag som uppvisar lite stukat självförtroende i nuläget. I förra mötet vann Troja komfortabelt med 7-3 efter att Trojas fireline varit glödhet. Alfred Andersson stod i denna match för fyra poäng varav två mål inom 10 sekunder i andra perioden. Om det upprepas idag återstår att se.

Tyringe är i år ett lag som saknar stjärnor. Man bygger på kollektivet och gör som Mörrum – man hoppas att allt ska fungera samtidigt, för alla i samma match. Tyringe har som sagt visat upp att de kan slå topplagen när de har bättre dagar och alla femmor gör dagens arbete fullt ut. Samtidigt har laget visat att när de möter bra motstånd och energin inte finns där så rinner det iväg med mål emellanåt. Vilket det oftast gör för lag som rent kvalitétsmässigt ligger lite under topplagen.

För Troja har framför allt målskyttet åter igen gå i lås. De senaste matcherna har man åter fått börja kämpa för varje mål. En helt naturlig reaktion efter att man under fem-sex matcher fick in alla puckar så fort de passerade offensiva blå. Bara nyttigt för ett lag att få lite motgångar ibland.

För övrigt är det nu hypertätt i tabellen.

Tabelltoppen
1. Vimmerby 15 11 1 0 3 49:28 35
2. Kristianstad 15 9 2 1 3 50:36 32
3. Troja/Ljungby 15 8 1 1 5 59:32 27
4. Kallinge/Ronneby 15 9 0 0 6 52:32 27
5. Dalen 15 7 3 0 5 46:46 27
6. Nybro 15 8 1 0 6 53:43 26
7. Hanhals 15 7 1 3 4 53:50 26

Som vi ser så är fem lag inom en poäng i striden kring allettanstrecket. Detta gör nu att varje poäng är livsviktig. Därför står en hel del på spel för Troja i eftermiddag. Tre poäng kommer köpa andrum medans poängtapp försätter dem i lite knipa.

Därför tror jag att Troja kommer gå ut och spela disciplinerat idag. Man tar hellre en småful uddamålsvinst än en elegant storseger. Allt för att inte riskera att göra kostsamma misstag som ger mål bakåt. Det som hänt de senaste matcherna.

Tyringe kommer som vanligt försöka göra livet surt för Troja. Får de ihop allt i eftermiddag och samtliga fyra kedjor orkar stänga bakåt så kan de utmana. Men får Troja in ett par enkla mål kommer det nog se ut som det gjort i tidigare matcher. Tyringe tappar fokus och siffrorna får rinna iväg en aning. Oavsett så kommer det nog vara så att Troja i sedvanlig stil vinner skotten med marginal och sen är bara frågan om hur många av de som gick in.

Vid femtiden ikväll vet vi svaret.

Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!