Inför: Vimmerby HC – IF Troja/Ljungby

Det är ikväll det händer. Ikväll sker det praktiska avgörandet av vilket lag som kommer knipa tredjeplatsen i Allettan Södra. På en sidan linjen hittar vi Vimmerby HC som körde hem höstserien med dunder och brak. Dunder och brak som av olika anledningar uteblivit i Alletten men som delvis kan förklaras av skadeläget i truppen. På andra sidan rödlinjen står Troja/Ljungby som till slut knep andraplatsen i höstettan men som saknat den kapaciteten i nuvarande serie. Detta också med den delvisa förklaringen ett jobbigt skadeläge.

Till kvällens match kommer Troja brandskattade med hela sex spelare. Johan Malmborg, Simon Morberg och den på senare tid allt hetare Mattias Åkesson är alla sjuka. I tillägg är Tobias ”TT” Törnqvist, Daniel ”Trucken” Karlsson och Hampus Olsson skadade sedan tidigare. Tillbaka i spel får man Johan ”Bagarn” Andersson och viktiga backen Anton Johansson. Men som sagt. Att sakna sex ordinare spelare i detta skede är aldrig att föredra.

Dock ska vi minnas att juniorerna som fyllt på har skött sig på ett förtjänstfullt sätt.

I Vimmerby saknas trion Jakob Karlsson, Oskar Carlsson och Anton Carlsson. Samtidigt får man tillbaka backtrion Pontus Näsén, Jakob Isaksson och förhoppningvis Ludvig Jardeskog. Den sistnämnda dock fortfarande ett osäkert kort. Med andra ord ser det lite ljusare ut på VHC:s skadefront i denna match.

För match kommer det bli. Match blir det alltid mellan dessa två lagen och oftast ganska spännande sådana. I de senaste tio mötena lagen emellan har det slutat på följande sätt:

https://www.scoreboard.com/game/vimmerby-troja-ljungby-2018-2019/48cMbtqI/#h2h;overall

Där kan vi se att på de tretton senaste mötena så har Troja vunnit 6 matcher, Vimmerby 4 matcher och 3 matcher har slutat oavgjort. Men då ska vi har klart för oss att Vimmerby också vunnit de tre senaste och detta ganska klart. Således ligger favoritskapet på VHC ikväll.

Visst var Troja kanske närmast segern i hemmamatchen den 17:e Oktober då man hade ett massivt övertag men Vimmerbys defensiv bärgade – tillsammans med en huvudstående Tomas Rydén – hem de tre poängen ganska komfortabelt ändå.

Vad är det då som talar för VHC ikväll?

 • Man har ett ljusare skadeläge än Troja.
 • Man har en riktigt tät och fin defensiv.
 • Man har kanske seriens bästa målvakt.
 • Man har två klasscentrar i Måns Carlsson och Hampus Harlestam som levererar i match efter match.
 • Vimmerbys powerplay

Vad talar då för Troja ikväll?

 • Ingen förväntar sig ens poäng
 • Formen har varit stigande på sistone. Dock har skador bromsat in den positiva trenden.
 • Man har Jonatan Nielsen som i storform kan sänka de flesta motståndarna.
 • Juniorerna har gått in och satt upp ett högt tempo i de senaste matcherna. Kommer göra det jobbigt att möta dem.
 • Både Ragnewall och Svensson har visat upp bra form i målet.
 • Trojas boxplay.

Men som sagt. Vimmerby får nog finna sig i att vara favoriter i denna match och allt annat än tre poäng vore en skräll. Men om nu mot förmodan Troja skulle leda efter första perioden så talar det för gästerna. Vimmerby har som bekant aldrig vunnit en match om man legat under efter första – eller för den delen andra perioden. Om Troja lite lätt kunde göra 7-8 snabba mål i första periodens inledning så kommer laget vinna matchen.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!