Inför: Visby/Roma HK – IF Troja/Ljungby

Visby har spelat till sig en fin fjärdeplats med 13 spelade matcher. Sex vinster mot KHK, Huddinge, Skövde, Mörrum, BoIS och Skövde gör att man är med i racet. Man har dessutom tagit med sig poäng i ytterligare tre matcher.

Det som är spännande med V/R är att de är ett mediokert hemmalag. Endast fem inspelade poäng på fem försök. Det som är ännu mer spännande är att man är seriens bästa bortalag med 16 poäng inspelade på 8 matcher. Ja, herrens vägar äro outgrundliga.

Kort och gott kan man beskriva Visbys resa genom serien som en jojo. Man började bra, hamnade i en lång förlusttrend för att nu igen ha rest sig och gått bäst i serien de sista fem matcherna.

Till skillnad mot Troja då som är mer konsekventa. Man vägrar lämna sin förlusttrend.

Med andra ord är det ett formstarkt V/R som kommer till spel. Det bådar gott för V/R som nu har chans att utöka avståndet till sin flickvän Huddinge IK. För er som inte vet så pågår en otroligt härlig ordkastning mellan Huddinges och Visbys fans på Twitter. Värt att följa. Jag har personligen utsett Visby Roma Fans som den manliga delen i det förhållandet. Alla vet ju att Huddinge ligger nära norrländska Fjollträsk. Definitionen av Fjollträsk är allt norr om Göta Kanal.

För Trojas del så kommer man till match efter att just ha fått smaka på flickvännens ojämna humör. Huddinge spelade med mindre struktur och mer kör och lyckas både ta ledningen och vända tillbaka matchen mot Troja. 3-5 tar man med sig från Ljungby i en match som mest påminner om kaoset i ett ryskt kärnkraftskontrollrum.

Troja har sitt självförtroende lägre än havsnivån. Skillnaden är att havsnivån stiger. Det är illa om hästen inte har simborgarmärke. Vi såg tendenser till bättring mot KHK och Dalen men sen går man tillbaka i gamla synder mot Mörrum och Huddinge. Vart laget står nu vet inte ens gamle Saida. Hennes spåkula har aldrig varit så oren.

Sekvensvis i matcherna så hittar Troja sitt snabba omställningsspel där pucken lämnar egen zon snabbare är en oljad igelkott. Men så fort det blir lite osäkerhet så återkommer försiktigheten och man börjar ta burskydd. Sen möter man ett organiserat och uppställt försvar, dumpar ner pucken djupt och börjar surra i hörnen.

Mot Huddinge förlorar man helt enkelt en jämn match för att man dessutom inte heller har självförtroende att äga matchen. Man låter Huddinge bestämma. Det har vi inte sett i tidigare versioner av ett Troja med självförtroende. Det blir paradoxalt att vara det passiva laget och laget vars spelidé är att föra matchen. Lite som att ta körkort men ha fobi för bensinpump. Kul att ha bil men ingen större nytta av den om den inte startar.

Därför siar jag inte djupare om kvällens utgång. Laget med sämst självförtroende möter laget som är sämst på hemmaplan. Två sämsta kommer bli ett bra. Antingen är inte V/R längre typ sämst hemma eller så är typ Troja inte sämst i serien. En win-win med bara en vinnare.

Men jag tror ändå att Troja kommer komma till Visby med rätt inställning. Idag vinner man för att man vill vinna denna matchen. Man vill gå ut där och tysta tvivlarna. Man vill göra oss som följer dem stolta. Ikväll vinner vi.

Sorry V/R. Men så är det.

Vid solnedgång firar vi.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!