Inför: Visby/Roma HK – IF Troja/Ljungby

Ikväll avslutas Allettan Södra i högsta fart. Sju lag har placeringar att spela om medans KRIF, Hanhals och Grums inte längre kan påverka utgången tabellmässigt – för sin egna del.

Tranås spelar om platserna 2-4 genom att möta Huddinge borta. Förlust och man kan sluta fyra men vinst kan också ge andraplatsen. Vimmerby gör upp om platserna tre till fem i sin match borta mot Hanhals.

Troja – just nu femma i tabellen – kan sluta allt från trea till sexa beroende på egen insats och maximal utdelning i resultat som går laget väg. Kan också bli en sjätteplats om Huddinge vinner över Tranås samtidigt som man förlorar. Med andra ord så kan kvällens resultat röra om kraftigt i förutsättningarna för det kommande play-offspelet.

Man beger sig till Gotland för att ta sig an Visby/Roma. Ett lag som gjort sig kända för tre saker denna säsong. Att man inledde struligt i höstserien, att man drar på sig väldigt mycket utvisningar och att man inte fick sitt bagage i bortamatchen mot KRIF.

Tabellmässigt kan VRHK klättra förbi Mariestad, till en sjundeplats, om man sköter sin uppgift. En placering som dock snarare får någon form av kosmetisk effekt då man fortfarande kommer få möta tuffare motstånd med bortplansnackdel.

Senaste hemmamatchen – mot Hanhals – gick man totalt på pumpen. Kungsbackagänget åkte från Gotland med en totalt överraskande 6-0 vinst. Den såg nog ingen komma. Detta efter att gästerna hade gjort alla sina sex mål i första halvan av matchen. Sista halvan av matchen jobbade VRHK mest på att jobba upp sin redan urusla utvisningsstatistik. Man drog på sig totalt 45 minuter. Kanske inte försvarbart men en konsekvens av att matchen var körd.

I senaste matchen mot KRIF – den framskjutna – åkte VRHK på ytterligare en förlust. Enligt rapporter var man inte ens nära att kunna rubba KRIF. Slutresultatet skrevs till 4-2 i en match som trots sin startid nästan fyllde Soft Center i Kallinge.

Detta borde bädda för en groende revanschlusta hos laget ikväll. Tre raka förluster in i play-off kommer inte ligga fint på tungan.

Troja vann hemma mot KRIF senast. En match som visade ett Troja med pånyttfunnen energi och vilja. Man städar faktiskt av matchen ganska komfortabelt genom sina 4-1. Dock var detta ingen värdemätare då KRIF redan var klara seriesegrare. Man kan säga att KRIF var där men bara på 80%. Därför går det inte att dra allt för stora växlar av den matchen.

Det som var glädjande att se var hur energin verkade vara tillbaka. Ibrahim, Romfors och Venuto körde sina rundor i offensiv zon. Firma Åkesson, Roslund och Öhman var minst lika bra. Med andra ord tog laget ett steg framåt.

För fortsättningen – och i kvällens match – är det just dessa tendenser vi kommer vilja se. Att laget börjar hitta tillbaka energin igen efter en tyngre period. Trojas presspel, när det fungerar, är kanske det jobbigaste att möta i hela serien. När det inte fungerar så är Troja ett lätt byte.

Saknas till kvällens match gör Hampus Olsson, Tobias TT Törnqvist och Lucas Venuto. Enligt rapporter ska Johan Lindholm åter igen vara klar för spel. Johan har kanske varit den spelare som varit jämnast och bäst under hela säsongen och kommer få bära en tung roll framöver.

Så till kvällens match. Det är ikväll tonen ska sättas. Ett Troja som vinner övertygande kommer ge signaler att det är ett lag man inte vill möta. Lyckas man ta poäng och ännu hellre vinna matchen så har man skickat signaler att det kommer krävas bra spel för att rubba på laget. Därmed tror jag faktiskt att motivationen finns där för att spela hem detta. Det är i detta fallet inte otänkbart att Troja gör en Hanhals och kör full gas från nedsläpp.

För VRHKs del handlar det om heder. Tre raka förluster kommer ge signalen att det är ett lag utan självförtroende och ett tänkbart lag för många att möta i play-off. Därför tror jag att hemmalaget kommer göra det Visby är bra på. Nämligen att åka runt och göra motståndarna sämre, irriterade och ur balans. Lyckas man rubba Troja där kommer man också han nyckeln till att vinna matchen.

Ikväll får vi svaret. Inte bara på denna matchen utan även facit för hela serien.

// Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

One thought on “Inför: Visby/Roma HK – IF Troja/Ljungby

  • 20 februari, 2019 kl. 17:09
    Permalänk

    Man har ju sett Visby/Romas prestationer när dom inte är motiverade, så de kan nog bli en ny Hanhalsmatch o typ 0-8. Men hoppas inte de för vill se en bra hockeymatch.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!