Intervju #2: Visby/Romas Adam Rachidi -”Roligaste mötet är helt klart Real Hudik, alltid så roliga fans som har dålig koll på sporten”

Till denna intervju har vi knipit tag i Visby/Romas back Adam Rachidi. Stockholmaren som även varit runt och spelat i fyra olika klubbar i Norrland men som nu ”kommit lite till ro” och spelat i Visby/Roma de fyra senaste säsongerna där han trivs väldigt bra.
– Yes, det stämmer bra. Visby erbjuder en väldigt bra sammanhållning och vi är med och krigar om att ta steget upp till allsvenskan år efter år, så därför känns Visby som ett givit lag för mig då jag inte gillar att bara åka runt och nöja sig med att få spela kvar i ettan, berättar Adam för Div1hockey.

Vad är det bästa och sämsta med att bo på Gotland?
– Bästa med Gotland är nog den unika gamla staden som finns här. Den är otroligt vacker och samtidigt så är det en Ö, och vem vill inte bo på en karibisk Ö? Sämsta är såklart blåsten, det blåser otroligt mycket här.

Att spela i Visby/Roma är ganska speciellt då det ju just är en ö dit man måste ta sig och ta sig ifrån med antingen en längre båtresa eller med flyg när man ska spela match. Kan låta segt att behöva åka båt i 3 timmar inför och efter bortamatcherna, men det är inget som påverkar Adam och laget särskilt mycket.
– Båtresorna går väldigt bra. Du behöver bara packa ner dina grejer klockan 06.40 i sömnen för att sedan sätta sig på på båten klockan 07.40 för att få sova i 3 timmar, så jag ser inte att någon har något problem med det.

Tar vi däremot en titt på Visby/Romas insatser den här säsongen så blir man inte riktigt klok på laget. Visby förhandstippas alltid i toppen i grundserien och med tanke på senaste årens resultat så får laget automatiskt höga förväntningar på sig. Den här säsongen har Visby varit lite som en berg och dalbana och man har blandat bra resultat med sämre resultat ovanligt mycket och laget placerar sig ”endast” på femteplatsen efter 15 omgångar. Ärligt nu Adam, hur bra är ni i år egentligen?
– Ja jag förstår dig, vi själva blir inte riktigt kloka på oss heller. Om jag är ärlig så säger jag att vi är minst lika bra som åren innan, men att vi inte längre har den erfarenheten som vi haft tidigare. Vi har haft äldre spelare och fler utav dem. Nu har vi mycket ungt som har sjukt mycket hockey i sig och som är väldigt talangfulla. Jag är säker på att vi tar oss minst lika långt som åren innan.

Vad tycker du om din egna insats hittills under säsongen?
– Jag tycker jag gjort en helt okej inledning på säsongen, men jag har väl också precis som laget blandat och gett.

Efter fyra år i Visby/Roma så har Adam den här säsongen fått en större roll i laget – han blev nämligen utsedd till Assisterande lagkapten.
– Haha, utsedd och utsedd vi hade båda våra assisterande lagkaptener borta ett tag och dem tog väl och lottade och då fick jag bära A ett tag. Skämtåsido, jag vill gärna vara en ledare både utanför som på isen. Jag gillar grupper, jag älskar sporten och att se folk ha ett leende på läpparna dag in och dag ut gör min dag mycket bättre, så jag försöker gärna hålla humöret uppe samtidigt som vi pushar på varandra.

Vilket motstånd är roligast att spela mot i Östra serien och vilket är den absolut tråkigaste?
– Roligaste mötet är helt klart Real Hudik. Alltid så roliga fans som har dålig koll på sporten och sedan gillar inte Hudiksvall när det smäller så dem blir griniga och det är alltid kul och se. Tråkigaste mötet är Sollentuna. Vi har förlorat mot dem 4 av 4 matcher och dem kör alltid en tv-puckshög efter deras vinster och det stör en, så Sollentuna är tråkigast.

Vilka tror du kniper topp 5-placeringarna i Östra serien?
– Jag tror på Hudiksvall, Huddinge, Väsby, Visby och den femte kan bli vem som egentligen.

5 snabba frågor:
Skulle du vilja leva i 1000 år eller 10 gånger 100 år?
– Jag väljer hellre 100 år 10 gånger. Kan man se ut lite olika kanske.
Skulle du helst vilja ha ben som är lika långa som dina fingrar, eller fingrar som är lika långa som dina ben?
– Fingrar lika långa som mina ben, slipper man gå så mycket.
Skulle du helst kunna springa i 160 km/h, eller kunna flyga i 16 km/h?
– Springa i 160 km/h då kan man ju nästan flyga.
Skulle du vilja ha en klocka som ringer varje gång du avslutat en mening, eller en smärta i sidan varje gång någon säger ditt namn?
– Haha, tar en smäll i sidan varje gång någon säger mitt namn för det är endast mamma,pappa och flickvännen som säger Adam. Resten säger olika smeknamn. Skulle jag använda en klocka så skulle den klockan gå sönder eftersom jag pratar ganska mycket.
Skulle du helst prata alla ord baklänges så att ingen förstår eller att inte kunna prata alls?
– Pratar hellre alla ord baklänges för då får jag prata iallafall.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!