Intervju #3: Robert Hestmann – ”Är positivt överraskad av Kalmar”

Säsongen 10/11 var Robert Hestmann med i Norges VM-lag och förra säsongen krönte han med att bli norsk mästare med Storhamar där dalmasen och twitterkungen Fredrik Söderström är huvudtränare. Han har spelat i Norge i hela sitt liv förutom två säsonger, 13/14 i Huddinge och 14/15 i Visby/Roma. Under säsongen i Huddinge hade Hestmann inte bara bästa SVS och GAA i Östra serien utan i hela Hockeyettan och även i AllEttan Mellersta.

Efter tre säsonger i Storhamar fick det räcka för den 183 cm långa och 90 kilo tunga gutten. Han ville ut på nya äventyr och inför denna säsongen bytte han Norges fjordar mot Östersjön och hamnade i Kalmar. Det var minst sagt ett meriterat nyförvärv som storsatsande Kalmar HC lyckades locka till sig lagom till debutsäsongen i Hockeyettan.

Vad tycker du om Kalmar som stad?
– Kalmar är en väldigt fin stad och jag är positivt överraskad, säger Robert till Divhockey.

Hur kommer det sig att det blev KHC?
– Jag valde Kalmar HC för det kändes riktigt kul med den målsättningen och visionen som klubben har. Det är roligt att kunna bidra och vara med på denna resa. Det fanns andra klubbar också men Kalmar visade tidigt och tydligt att dem ville ha mig och detta var det mest intressanta.

Pratade du med någon av svenskarna i Storhamar innan du bestämde dig?
– Jag pratade med dem flesta svenskarna och framförallt med tränaren Fredrik Söderström. Jag var även här en sväng i somras och kollade in staden och hallen. Jag pratade med ganska många som har bra koll på serien.

Flyttade hela familjen med till Kalmar?
– Ja, hela familjen är med och det var viktigt för mig med en helhetslösning för hela familjen. Vi har två pojkar, en på tre och ett halvt och en på sex år, och KHC tyckte också det var viktigt att hela familjen kunde följa med.

Hur rankar du Södra serien  i jämförelse med Norska högstaligan?
– Hockeyettan Södra är en väldigt bra serie som utvecklar spelarna till det bättre. Den är snabb, fysisk och jämn och alla lag kan slå alla. Topplagen i Norge är stabila och samspelta och gör mindre misstag, annars tycker jag att det är ganska likt.

Hur högt rankar du derbymatcherna mot Nybro?
– Matchen i premiär var väldigt rolig. Det var en speciell känsla att vinna där med så mycket folk från Kalmar på plats och att dem hade väntat i så många år på denna match. Det var speciellt som sagt och något som jag kommer komma ihåg väldigt länge.

Vad tycker du om inledningen på säsongen? Kommer truppen att räcka till AllEttan?
– Det är alltid roligt och inspirerande att spela mot dem bästa lagen men om det räcker till AllEttan får tiden utvisa men vi kommer bara bli bättre och bättre. Inledningen på säsongen har varit rolig och alla matcher har vart en utmaning. Prestationerna från match till match har varit lite svajiga men det är normalt för en nykomling i en såhär bra serie. Som jag har sagt så tror jag att vi blir bättre och bättre, varje match för mig är en utmaning och jag vill spela så bra som möjligt för att bidra till poäng.

Tack så mycket för intervjun Robert Hestmann.

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!