Intervju #4: Kalmars Robert Bergdahl – Pitepalt vs kroppkakor

Div1hockey.com bestämde sig, på Robert Hestmanns uppmaning att intervjua en annan Robert, en Robert som kommit långt hemifrån.

Robert Bergdahl är född och uppvuxen i Vuollerim 30 km söder om polcirkeln och 1431 km norr om Kalmar där han bor nu. Han har kommit långt hemifrån och på sin resa mot Kalmar HC har han mellanlandat som ishockeyspelare i Boden, där han spelade juniorhockey och även debuterade i seniorsammanhang. Efter fem säsonger i Bodens A-lag gick flytten till Kalix för att spela där i två säsonger.

Inför säsongen 17/18 bestämde han sig för att utvandra från det kalla Norrland och lämna pitepalten bakom sig för spel i Hockeyettan Västra med IFK Arboga. Förra säsongen tränade Lenny Eriksson just Arboga och han skulle bli en utav anledningarna till att Robert kom till Kalmar HC.

Om han nu har lämnat pitepalt bakom sig så har han absolut inte lämnat, runda bollar, gjorda av potatis som man sedan kokar, helt och hållet bakom sig för där han bor och spelar hockey idag, där äter man kroppkakor. Något som huvudpersonen i denna intervju, märkligt nog, inte har smakat.

Hur kommer det sig att det blev Kalmar HC denna säsong?
– Jag var sugen på att prova den södra serien och Kalmar kändes som en spännande stad med en bra satsning! Jag fick direkt känslan av att det kan hända mycket med hockeyn här inom 2-3 år och det lät spännande att vara med på den resan. Sen hade jag Lenny som tränare ifjol så det hjälpte till i beslutet.

Hur tycker du säsongen har vart för laget och för dig själv?
– Säsongen för laget har varit upp och ner, när vi har varit bra har vi varit riktigt bra men har tyvärr hamnat i för djupa svackor i vissa matcher. Säsongen för mig personligen har varit bra, tycker att det går bättre och bättre för varje match och spelar mycket vilket bidrar till utvecklingen.

Vad har saknats för laget och vad har ni gjort bra?
– Det som har saknats har varit att vi som lag släppt till många klara chanser vilket resulterat i att vi då släppt in många mål bakåt och då gjort det svårare för oss att ta poäng. Det vi har gjort bra är att vi stått upp riktigt bra mot topplagen och verkligen slitit tillsammans för att vinna.

Hur var premiären med den uppståndelse det vart inför?
– Premiärmatchen var rolig, det är såna matcher man vill spela, när alla man pratar med både på jobbet och privat pratar mycket om matchen. Då vet man att det gäller mycket!

Vad tycker du om Kalmar som stad och Kalmar HC som förening?
– Kalmar är en jättefin stad, det finns många olika aktiviteter och idrottsarrangemang som gör det till en rolig stad att bo i, IronMan till exempel var riktigt häftigt att uppleva! Kalmar HC som klubb tycker jag är väldigt bra då det är en seriös organisation och det finns möjligheter till allt ifrån bra material till möjligheter att träna dagtid när man vill, både på is och i gymmet. Hittills har allt varit positivt med klubben.

Du har spelat i norra, västra och södra serien, vilken är bäst?
– Toppen på serierna är ingen direkt skillnad på lagen, däremot har södra serien fler topplag vilket gör det till en jämnare serie.

Vad är dina styrkor och svagheter som spelare, vad har du utvecklat till iår?
– Mina styrkor är spelförståelsen/den taktiska biten och att jag är stark framför båda målen. Mina svagheter är att jag kanske borde kunna utnyttja min storlek lite mer till det fysiska på isen. Det jag utvecklat och jobbat mycket med till i år är snabbheten vilket jag känner har blivit bättre, avslutar Robert.

 

Div1hockey.com tackar Robert Bergdahl för att han tog sig tid och ställde upp för en intervju.

Nästa person som står på tur i Kalmar HC är… näe det skall vi inte berätta utan det blir en överraskning för både er läsare och personen som kommer intervjuas.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!