Intervju: Alexander Kovalonok -”Har ingen koll på Visby”På tisdag drar Playoff 1 igång. Vi kommer fram tills dess ”ta tempen” med en spelare från varje lag. Först ut är Lindlövens poängspruta Alexander Kovalonok.

Lindlöven har tagit ett stort steg framåt jämfört med förra säsongen. Laget slutade i år fyra i grundserien, och ledde till och med serien ett tag, och i Allettan slutade de sexa med stabila 16 poäng ned till niondeplatsen vilket innebar spel i Playoff 1.

– Vi har utvecklats som lag under säsongen och känner oss tryggare med spelet och varandra. I Allettan har vi visat att vi kan tävla mot alla lag. Det stärker hela laget och vi gör allt för att ta oss så långt som möjligt i playoff.

Kovalonok fortsätter att vara en framträdande spelare i Hockeyettan och öser in poäng ännu en säsong. Hittills har han noterats för 54 poäng på 39 matcher.

– Det har gått bra för mig och är ett resultat av att hela laget har spelat bra. Jag har haft en väldigt bra omgivning med Wilson och Björkman som jag trivts väldigt bra med, då är det lättare att producera.

Och precis som Alexander säger, så ska vi inte glömma hans lagkamrater. Bland spelare som kanske utmärkt sig lite extra hittar vi bland andra Anton Björkman, Erik Broman och backen Jesper Broeng (för att nämna några).

– Förutom ovan nämnda så är Daniel Nilsson på backplats väldigt stabil och pålitlig. Självklart är målvakten, Mantler, en stor del i lagets framgång. Alla har bidragit och när en femma har det tungt så kliver någon annan femma fram. Viktigaste delen är att alla tränar hårt och vill utvecklas. Det är roligt att vara del av en sådan grupp.

Innan jul drabbades Lindlöven av en tung tung tung skada. Kanske t o m den tyngsta skadan sett till betydelse bland alla lag i Hockeyettan. Max Lalander åkte på en hjärnskakning i November som ledde till en otroligt tuff tid efteråt med operation och en cysta som sprack i huvudet.

– Att tappa Max var tungt då han bidrog med mycket både på och utanför isen. Viktigaste är att allt gick bra och att han mår bra idag.

Lindlöven valde Visby/Roma som motståndare, en matchserie som förväntas bli tuff. Fortsätter Lindlöven med spelet de visat upp stora delar av säsongen har laget en ypperlig chans att ta sig vidare till Playoff 2.

– Vi hade Piteå och Visby/Roma kvar att välja. Jag har ingen koll på Visby, det kanske tränarna har. Det spelade ingen större roll för oss spelare, men det ska bli kul att möta ett nytt lag. Det krävs att vi startar matcherna på ett bra sätt. Vi känner oss trygga med det spel vi byggt upp under säsongen och bör fokusera på vårat spel om vi ska ge oss själva en bra chans att lyckas.

Avslutningsvis, vilka fyra lag från Hockeyettan tror du tar sig till kvalserien?

– Vi har inte mött alla lagen och det är svårt att tippa, men jag chansar vilt på Nybro, Halmstad, Borlänge och Lindlöven.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!