Intervju: Christian Axelsson -”Ingen ser oss som vinnare, det ger oss bara bränsle”Idag drar Playoff 1 igång! Vi har ”tagit tempen” med en spelare från varje lag. Det här är intervju #12, som är med Nyköpings forward Christian Axelsson.

Inför säsongen gjorde Nyköping en satsning för att ta nästa steg och på pappret är det en väldigt intressant trupp. Med det byggdes det upp förväntningar och vi var många som trodde att laget skulle vara med kring toppen och kriga i grundserien. Så blev det inte, snarare tvärtom. Istället följde förlust efter förlust och en missad Alletta.

– Som du säger själv så gick ju inte grundserien som vi hade tänkt oss. Vi började säsongen med ett par spelartapp, och det blandat med att vi tappade lite poäng i början byggde nog upp en liten frustration i truppen för vi har ju vetat hela tiden vilken potential vi har. Den tror vi fortfarande på. Vi åkte på en del skador och sjukdomar under grundserien vilken gjorde laget lite tunt och det slet en hel del. Vi fick helt enkelt ingen lugn och ro och saknade trygghet som gjorde att vi tappade poäng i vissa matcher även om vi förde matcherna. Det kanske blev lite mentalt.

Det blev spel i Vårserien och där gick det desto bättre och Nyköping stod tillslut som seriesegrare med sex poäng ned till tvåan.

– Grundserien avslutades ju ganska tumult med fler spelartapp och sen tränarbyte, men när vi väl gav oss själva förutsättningarna att starta med flest poäng i fortsättningsserien så tror jag vi fick lite mer trygghet i gruppen och kunde som sagt jobba lite mer i lugn och ro. Det kändes som vi kunde släppa ner axlarna och spela ut. Vi har ju mycket kvalitéer i laget, och det har vi själva inte tvekat en sekund på.

Nyköping har flera spelare som har en stark poängproduktion, vilket gör att de sitter på ett vasst anfallsvapen. De har dessutom ett starkt målvaktspar.

– Jag tycker vi har ett ganska komplett lag med snabba/spelskickliga forwards, rörliga backar och riktigt vassa keeprar som har fått mer hjälp i försvarszon på slutet vilket också har resulterat att dem har fått bättre resultat med sig även fast dem storspelat till och från under grundserien också. När vi spelar bra som ett kollektiv så kan vemsomhelst sticka ut under matcher beroende på vilken dag man har.

Ni blev valda av Nybro. Ett Nybro som gjort en fantastisk säsong och har varit riktigt starka både i grundserien och i Allettan. Hur går tankarna kring det?

– Jag ser det som en perfekt start för oss, ska man gå hela vägen så måste man slå alla lag. Att ingen ser oss som vinnare ger oss bara bränsle. Matcherna ska spelas först.

Vad vet du om Nybro sedan tidigare?

– Jag har mött dem någon gång för några år sedan med Kumla, då var det ett spelskickligt lag med ett bra powerplay. Har inte någon större koll på dem i år. Vet att dem har några skickliga offensiva killar så det lär bli rolig hockey i veckan!

Nybro har det högsta publiksnittet i Hockeyettan och har ett fantastiskt stöd på hemmaplan, som kanske kan tända till hemmalaget lite extra. Vad är det som talar för att Nyköping kommer vinna dessa matcher och gå vidare?

– Det som talar för oss är att jag tror inte riktigt att dem har någon vidare koll på vilken hockey vi är kapabel till, om dem nu bara har kollat resultat. Det är lätt att en bortskämd publik kan vända sig emot en om spelet börjar dallra. Vi är i playoff för att tävla och det lär märkas.

Avslutningsvis, vilka fyra lag från Hockeyettan tror du tar sig till kvalserien?

– I playoff kan vadsomhelst hända och jag tror det kan överraskas en del i år med. Inte för att jag har stenkoll på alla lag men jag får väl dra till med Väsby, Borlänge, Hudiksvall och oss.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!