Intervju: Fredrik Strömgren -”Vi vill vara jobbiga att möta”På tisdag drar Playoff 1 igång. Vi kommer fram tills dess ”ta tempen” med en spelare från varje lag. Det här är intervju #10, som är med Nybros forward Fredrik Strömgren.

Nybro har verkligen klivit framåt och överraskat positivt den här säsongen. De stod som seriesegrare i den tuffaste serien, och i Allettan slutade laget femma om en endast tre poäng ifrån förstaplatsen.

– Nybro är ett riktigt bra lag där alla jobbar hårt och tillsammans. Vi vill vara jobbiga att möta och de tror jag dom flesta lagen tycker också.

Laget är sex segrar från kvalserien, vilket verkligen skulle innebära en succésäsong.

– För att ta oss till kvalserien gäller det att vi tar en match i taget och fokuserar fullt på den. Det kommer krävas hårt jobb och en enorm noggrannhet.

Nybro har en fantastisk publik i ryggen hemma i Liljas Arena. I grundserien hade de ett snitt på 1584 åskådare, och i Allettan var snittet på 1684.

– Det är underbart att spela i Liljas Arena inför Sveriges bästa supportrar! Men våra supportrar gör det roligt att spela oavsett vart vi är. Än så länge har det inte spelat någon roll om vi spelat i Mörrum, Skövde, Grums, Visby eller Huddinge t.ex. Oavsett vart vi är så får våra supportrar det att kännas som det är hemmamatch! Det är inte många matcher där man hört motståndarlagets supportar mer än våra egna.

Ni valde Nyköping som motståndare i Playoff 1. Varför valde ni Nyköping?

– För att vi tror det är det lag som passar oss bäst. Samtidigt är vi ödmjuka och vet att Nyköping har ett bra lag så vi vet att det kommer bli tuffa matcher.

Nyköping har en hel drös med spelare som levererat bra med poäng den här säsongen. Bland andra Mörnsjö, Axelsson, Lindblom, Linderborg, Rodling, Hirsch med flera. De sitter dessutom på två duktiga målvakter i Malm och Fahlström. Men det är inget som som gör Strömgren orolig.

– Alla lag som spelar playoff har många bra spelare. Det finns inget lag som har tagit sig hit utan att ha bra målvakter och spelare som kan producera framåt. Vi vet som sagt att Nyköping är ett bra lag på papperet men det är vi också.

Vad vet du personligen om Nyköping sedan tidigare?

– Jag har varit på hockeyskola i Nyköping när jag var mindre så jag vet att dom har en fin arena, mycket mer än så vet jag inte.

Avslutningsvis, vilka fyra lag från Allettan tror du spelar i kvalserien senare i vår?

– Nybro, Halmstad, Borlänge och Östersund.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!