Intervju: Gabriel Deutsch -”Vi ska göra det obekvämt för Troja”



På tisdag drar Playoff 1 igång. Vi kommer fram tills dess ”ta tempen” med en spelare från varje lag. Det här är intervju #6, som är med Strömsbros forward Gabriel Deutsch.

Strömsbro är nykomlingar i Hockeyettan och har tagit sig till Playoff första året. I grundserien slutade laget sexa med åtta poäng upp till en Allettaplats, och i Vårserien tog de nu hem seriesegern.

– Jag måste säga att vi har gjort något ingen trodde vi kunde göra, men vi har haft ett tydligt mål från ledningen som spelare och ledare har fått för varje match och vi har gjort det bra. Det var såklart synd att vi inte tog en Allettaplats som vi låg på den under en större del av grundserien. Det vart istället Vårserien som vi kände oss starka i och mer eller mindre kontrollerade våran plats till Playoff 1.

Efter jul har Strömsbro gjort en hel del mål framåt, hela 80 st på 18 matcher. De har ett ruggigt anfallsvapen i bland andra Joakim Axman (56 poäng), Viktor Ehn (56 poäng) och Gabriel själv (40 poäng).

– Vi har ett väldigt anfallsstarkt lag som gillar att ha puck i anfallszon. Sen har vi spelare som är väldigt kliniska i sina avslut vilket är en bra tillgång till laget. Det finns ett självförtroende i laget inför matcherna mot Troja att vi är farlig när vi har puck.

Deutsch gör sin första seniorsäsong och har hittills levererat 20 mål och 20 assists, totalt 40 poäng. Ett strålande första år!

– Det är kul, jag gick till Strömsbro för att spela seniorhockey och det har gått bra. Jag har väldigt kul på isen och får mycket förtroende och har bra spelare runt mig. Jag är en offensiv spelare som ska skapa lägen och göra mål.

Ni blev valda av Troja/Ljungby. Hur går era tankar kring det?

– Vi har kollat igenom lite klipp för att få en bild av hur de spelar och dom är stora och skickliga men det är nog ett lag som kan passa oss. Vi har respekt för att dom är högt rankad men det kommer bli en bra playoffserie. Troja är bara ett lag på vägen dit vi vill och på tisdag är det upp till bevis.

Vad vet du om Troja/Ljungby sedan tidigare?

–  Jag vet bara vilka de är, har dålig koll på hur det har sett ut för dom tidigare mer än att dom gått lite upp och ner mellan Hockeyettan och Allsvenskan, men det är ju ett anrikt lag.

Vad talar för att Strömsbro kommer att skrälla, slå ut ”stora starka Troja” och gå vidare till Playoff 2?

– Vi kommer med självförtroende och Troja måste bara vinna det här. Vi har allt att vinna och dom har allt att förlora så det blir intressant hur dom tar pressen. Vi ska iallafall göra allt för att göra det här till en obekväm playoffserie för dom.

Avslutningsvis, vår ”Trojaexpert” Mr Troy säger att det är 143% chans att Troja går vidare, att Troja inte har någon motståndare här och att Strömsbro borde lämna WO för att komma undan med hedern i behåll. Vad säger du om det uttalandet?

– Han har sagt sitt och verkar vara väldigt klok. Hade varit skönt om han skriver nått fint när vi har Playoff 2-matcherna sen.



Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!