Intervju: Jacob Hansson Geidon -”Vi ska vara en liten mumsbit för Östersund”På tisdag drar Playoff 1 igång. Vi kommer fram tills dess ”ta tempen” med en spelare från varje lag. Det här är intervju nummer två, som är med Kiruna AIF´s poängkung Jacob Hansson Geidon.

Det blev ett snopet och tungt slut för Kiruna AIF i grundserien där allting avgjordes i sista omgången. AIF slutade femma – på samma poäng som värsta rivalerna IF som knep den sista Allettaplatsen.

– Klart att det var tungt och det hade det varit oavsett vilket lag som knep platsen, sen att det var just IF kanske kändes lite extra surt där och då.

AIF hamnade därmed i Vårserien där de gick som tåget med endast en förlust i inledningen av serien. Det var aldrig något riktigt snack om saken och Kiruna tog hem seriesegern med hela 12 poäng ned till tvåan.

– Det känns som vi har hittat vårt sätt att spela samtidigt som det flutit på bra och vi har fått ett bra självförtroende i laget.

Hansson Geidon står återigen för en väldigt poängstark säsong med 44 poäng (22 mål och 22 assists) på 30 matcher, ändå är han inte helt och hållet nöjd.

– Nja, nöjd och nöjd men det har flutit på bra stora delar av säsongen. Jag hade precis som laget en liten dipp mitt i serien innan jul men från det har det väl egentligen rullat på ganska bra.

Bland lagkamraterna finns det också ett helt gäng med spelare som sticker ut lite extra med sina prestationer. Bland annat så har de två kanadensarna Cheyne Matheson gjort 20 mål och Kyle Brothers gjort 25 assists. På målvaktssidan har ni Dominik Salama och Markus Ekholm-Rosén som hade 92,89% respektive 93,05% efter jul.

– Det är ett skönt lag med en himla bra lagsammanhållning. både Cheyne och Kyle har gjort det bra när dom har kommit hit och det är skickliga spelare, precis som många andra i laget. Dominik och Mackan har också gjort det bra och räddat oss många gånger men samtidigt är vi ett lag och allt vi gör gör vi tillsammans. Alla bidrar på olika sätt och gör det bra.

I Playoff 1 blev Kiruna valda av Östersund. Två lag som båda bör ha ganska bra koll på varandra eftersom de tillhör samma serie under grundserien.

– Det blir kul! Lite överraskande var det då jag tror dom flesta hade räknat med att det antingen skulle bli Boden eller Tranås.

Under säsongen har Kiruna dock förlorat båda matcherna som lagen mötts, varav den senaste med hela 3-8. Ändå är Hansson Geidon positiv till valet och ser fram emot det som komma skall.

– Ja, Östersund är ett bra lag och det kommer att bli extremt tufft men vi har ingenting att förlora och kan gå in och spela avslappnat samtidigt som vi ska vara en liten mumsbit för Östersund med tanke på deras förväntningar och målsättning. Pressen ligger på dom och alla vet att det inte är kul att komma upp hit till Kiruna och spela.

Till sist – även fast det förmodligen var tufft då, så är det ändå ni som ska spela Playoff nu medans IF´s säsong är slut. Visst känns det ganska jävla bra ändå?

– Haha, ja visst känns det bra!Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!