INTERVJU: Wings Sebastian Båvensjö efter otäcka smällen -”Låg avsvimmad på isen”

Wings HC Arlandas Sebastian Båvensjö råkade i premiäromgången ut för en ganska otäck olycka där han fick pucken rätt i ansiktet och fick uppsöka sjukhus under matchens gång. Som tur var så såg smällen betydligt värre ut än vad den var. I intervjun nedan så berättar han om olyckan och hur det känns i truppen.I seriepremiären mot Strömsbro borta så råkade du ut för en olycka som såg läskig ut då man såg det på film. Vad minns du från händelsen?
– Det enda jag minns från händelsen är att andra perioden startar och att jag sitter utanför isen med ambulanspersonalen. Av det jag fått återberättat var jag avsvimmad i 35-40 sekunder på isen och efter det att jag vaknat igen är minnena svaga, berättar Båvensjö för Div1hockey.

Du var ju inte den enda spelaren som skadades i matchen, utan även Simon Nilsson fick kliva av. Skulle du säga att Strömsbro spelar fult eller var det mer olyckliga händelser?
– Jag såg inte direkt situationen med Simon, men av det jag minns skulle jag inte säga att Strömsbro spelar fult. Skulle säga att det var olyckshändelser. Pucken jag får i ansiktet tar oturligt och styrs ju på en skridsko.

Hur har tiden efter olyckan skedde varit?
-Jag har legat hemma i en vecka och vilat huvudet då jag åkte på en lättare hjärnskakning. Det är självklart tråkigt att missa starten av serien.

När tror du att Wingsfansen åter får se dig i den blågula tröjan?
– Som det känns nu kommer jag börja träna på måndag 23/9 och känna hur skallen känns, förhoppningsvis känns den bra och kanske kan jag spela till helgen eller onsdagen därpå.

Hur är stämningen bland er spelare nu då Wings åter är i Hockeyettan?
– Känslan i laget känns riktigt bra och vi är laddade för den här säsongen!

Intervjun gjordes i slutet av förra veckan.Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!