Intervju: Sebastian Magnusson -”Stolt över spelarna i laget”Intervju #7 görs med forwarden Sebastian Magnusson i Kallinge/Ronneby.

Kallinge/Ronneby brukar allt som oftast vara ett starkt lag i Hockeyettan. Den här säsongen slutade laget trea i grundserien, men ”bara” på en sjätteplats i Allettan.

– Jag tycker det har gått helt okej. Visst hade vi velat ha lite mer poäng i Allettan men jag är stolt över spelarna i laget. Många unga spelare som tagit stora kliv, säger Sebastian.

Vad är det som talar för att KRIF ska ta sig hela vägen till kvalserien?

– Vissa perioder i matcherna spelar vi riktigt bra hockey. Vi behöver ha den nivån i 60 minuter, då tror jag vi har stor chans.

För andra säsongen i rad gör Magnusson en riktigt stark säsong poängmässigt och hittills i år har han producerat 37 poäng på 37 matcher, fördelade på 19 mål och 18 assists.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men jag tror jag har släppt lite på pressen över att göra poäng. Det glider in lite mer poäng när man inte tänker så mycket. Måste ju självklart hylla mina medspelare också, framförallt i powerplay, mycket är tack vare dom.

Kallinge/Ronneby valde Vimmerby i Playoff 1. Ett formstarkt Vimmerby som gått som tåget i Vårserien. Ett litet vågat val på förhand, som mycket väl kan ställa till det för KRIF.

– Det var inte mycket snack om saken. Det fanns inga pengar att åka på långa resor så det var inte mycket att diskutera gällande valet. Det var väntat att det skulle bli Vimmerby.

Hur ska ni göra för att besegra Vimmerby och ta er vidare till Playoff 2?

– Vimmerby har ett bra lag, dom är skridskostarka och jobbar hårt. Vi behöver utnyttja vår fart och jobba hårdare än dom över hela banan. Självklart kommer powerplay och boxplay spela en stor roll.

Avslutningsvis, vilka fyra lag från Hockeyettan tar sig vidare till kvalserien?

– Oj, i år känns det som att många lag har chansen. Det enda som betyder något är att vi är bland dom fyra.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!