Isaksson klev fram när Piteå tog första segern

 

I norra serien spelades det idag tre matcher.

Piteå fick möta ett hård motstånd i bottentippade Örnsköldsvik. Första perioden slutade mållös, men i andra perioden kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0, men Örnsköldsvik gav sig inte och kvitterade senare till 1-1 vilket stod sig länge. Faktum är att det dröjde enda till 51.51 innan favoriterna Piteå lyckades ta ledningen och det genom att rutinerade Magnus Isaksson klev fram och visade att ”gammal är äldst”. Han gjorde själv 2-1 och när Örnsköldsvik sedan drog på sig två ganska dumma utvisningar i rad i slutminuterna kunde Piteå utöka till både 3-1 och 4-1 vilket även blev slutresultatet. Vem som gjorde assist på målen? Givetvis Magnus Isaksson.

– – – – –

Uppe i Kiruna spelades det också länge en väldigt jämn match resultatmässigt. Efter två perioder stod det 1-1 mellan Kiruna AIF och Vännäs, men i tredje perioden lyckades hemmalaget ta ledningen med 2-1 och den ledningen släppte man inte den här gången. När matchen var slut hade KAIF vunnit med 4-1 efter att sista målet gjorts i öppen kasse. Poängbäst var Simon Hammar som stod för 1 mål och 1 assists och Jacob Hansson som gjorde 2 assists.

Borta i Östersund tog ÖIK en säker seger mot SK Lejon med 6-2 efter att Linus Wernersson-Libäck gjort 3 mål och Simon Lövgren 2 mål.Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!