Ispremiär, nyförvärv och gofika

 

Igår bjöd Nyköpings Sportklubb in till deras första ispass för säsongen, det väntades gofika i form av havrebollar och kaffe. Självklart tog jag mig ner för att få känna på lukten, kylan och höra skridskoskären från ishallen, det var längesen och man saknar det fort.

Men nu är det igång och tränare Mälberg var inte blyg när han blåste igång träningen, och han satte nivån direkt från start. Jag har förstått att Mälberg har ryktet runt omkring sig i hockeysverige av att vara hård, veta vad han vill. Och av att döma ifrån ispremiären igår måndag så vet Mälberg verkligen vad han vill, ville jag höra skridskoskär så hade jag kommit rätt.

Det var ingen mjukstart för laget och flera spelare hängde över sargen in mot båsen, man åkte till en början varv på varv utan puck för att sedan cirka 15 minuter senare ta fram puckarna.I övrigt från säsongens första ispass så fanns det både nya ansikten på isen men också så saknades det en spelare, Jacob Tenemyr som blev första nyförvärvet för säsongen kommer alltså inte till spel med Gripen i år. Anledningen är änsålänge okänd.

Dem nya ansiktena som fanns på isen var Anton Kellman, rightbacken som föregående säsong började i Mörrum men slutade säsongen i Kalmar.

Det andra ansiktet man blev förvånad över fanns på isen var allsvenskmeriterade Henrik Olsén. Centerforwarden spelade i Borlänge ifjol men har hela 83 allsvenska matcher för Mora på sitt CV.

Ytterligare en ny spelare som var med igår var backen Daniel Ohlsson som kommer från SSK J20 verksamhet, han såg riktigt bra ut med sin fart och sitt driv med pucken. Det skulle vara en riktigt bra värvning för Nyköping som saknar några backar på personallistan.

Även Albin Nordvall som spelade i Nyköping/Gripen förra säsongen fanns med, men att Albin finns med i denna trupp när serien drar igång har jag svårt att se.

Gripen tränade nästan 2 timmar på is och om cirka en vecka kommer Södertälje Sportklubb till Rosvalla för en träningsmatch. 14 Augusti 19.00Dela inlägg:

Anton Kviby-Plog

Bosatt i Nyköping och följer Nyköpings Sportklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!