Kalmar HC straffades hårt – igen

Vimmerby HC – Kalmar HC

Efter derbymatchen i fredags mot antagonisten Nybro, där det blev förlust med 4-2, var det i kväll chans till revansch mot länskollegan Vimmerby HC. Första mötet lagen emellan som spelades vann VHC i sudden med 3-4

Kalmar HC hade förhoppningar om att få Evan Allen spelklar, detta lyckades och Allen spelade med Ottosson och Sellin.

Första perioden

Vimmerby kom ut hårt i första perioden och skapade mycket chanser. Total dominans av VHC dem första 5 minuterna men efter detta bedarrades anstormningen och Kalmar HC började hitta sina positioner och åt sig in i matchen.

Nyförvärvet Allen hade bra samspel med sina kedjekamrater och skapade några farligheter, och KHC skapar tillräckligt med chanser för att ta ledningen i matchen. Perioden slutar 0-0 och VHC vinner skotten med 9-7.

Andra perioden

KHC startar riktigt bra och inleder med 56 sekunder i spel 5-4 där Linus Dahlstedt har en riktigt bra chans men skjuter utanför.
Vimmerby reder ut det numerära underläget men drar på sig ytterligare en utvisning där KHC bombaderar Stålberg i VHC målet med chanser. Linus Dahlstedt, Cruz Rydberg och Linus Andersson har bra chanser men Stålberg är omutlig.
Efter 10 minuters spel kommer första målet och det är VHC som gör det. Dem är skoningslösa och får riktigt bra utdelning på sina 9 skott mot KHC-målvakten Henriksson.
Historien upprepar sig och precis som i derbyt mot Nybro i fredags förlorar Kalmar HC andra perioden med 3-0.
Målen för VHC görs av Harlestam, Åkesson och Jönsson.

Tredje perioden

Tredje perioden är igång och efter 6 minuter släcker VHC hoppet för KHC och gör 4-0 genom Jönsson som därmed gör sitt andra mål för matchen.
Efter 10 minuter in i sista perioden kommer reduceringen för KHC och det är genom nyförvärvet och poängsprutan Evan Allen. Ytterligare en reducering, 4-2 kommer från Djerf och detta efter 16 min.
KHC gör ett tappert försök och plockar målvakten med drygt 3 minuter kvar men som många andra gånger slutar det oftast med mål i baken och så även denna gång. Efter 18 minuters spel sätter VHC spiken i kistan och gör 5-2 genom Carlsson.

Kalmar HC åker på tredje raka förlusten och har just nu 7 poäng upp till femteplatsen som ger spel i AllEttan efter jul.
Något positivt efter denna förlust är ändå att Evan Allen kommer igång med målproduktionen eftersom han har en try-out på två veckor.

Nästa match för Kalmar HC är hemma på söndag mot anrika Troja/Ljungby som KHC vann mot borta i tredje omgången med 1-3.
Nästa match för Vimmerby är borta på söndag mot Mörrum som VHC vann mot hemma i tredje omgången med hela 6-0.

På återseende

Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!