Kalmar HC vände och vann mot IF Troja/Ljungby – nyförvärvet slog till igen

Efter 1-3 i Ljungby Arena i den tredje omgången var det dags ikväll igen i omgång 13 för nytt möte mellan KHC och Troja-Ljungby.

Gästerna startade matchen med att göra 0-1 efter knappt ‭6‬ minuters spel in i första perioden genom Jonatan Nielsen. Resultatet var oförändrat när hesa fredrik ljöd för periodvila trots att lagen haft lägen för att göra mål.

KHC får en tung start på andra perioden och får spela i numerärt underläge, fyra mot fem redan efter 30 sekunder. Kalmar håller tätt och stärks utav detta. Drygt 7 minuter in i mittenakten gör Jesper Sellin 1-1 och detta är starten på en målexplosion. 40 sekunder senare gör Troja 1-2 genom Carl-Johan Sjögren, men sen drar Kalmar återigen på sig en utvisning när man jagade kvittering. Kvitteringen kommer trots det och detta i numerärt underläge genom Sebastian Ottosson. 12 minuter in i mittakten gör Jarkko Oikarinen sin 10:de balja för säsongen och sätter därmed KHC i förarsätet för första gången i matchen.

Om andra perioden började dåligt så började den sista ännu sämre, och efter 3 minuter får Troja spela 30 sekunder i 3 mot 5. KHC reder dock ut stormen och i den 8:de minuten gör nyförvärvet Evan Allen 4-2, sin andra poäng i matchen, assist på 3-2 målet och tredje poängen för KHC på 2 matcher.

En bra genomförd match av Kalmar HC och starkt att komma tillbaka efter 3 raka förluster och ett tidigt underläge i matchen. Evan har gett KHC en ny dimension med bra fart och aviga dribblingar. Nästa match för KHC är på onsdag då det blir resa till Norrahammar för match mot HC Dalen.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!