Kalmar kniper back från seriekonkurrenten Kallinge/Ronneby

Kalmar presenterade under morgonen ett rykande färskt nyförvärv. Det är backen Eric Backman, som värvas från seriekonkurrenten Kallinge/Ronneby. För fem år sedan var han med och spelade upp Västervik till Allsvenskan och nu vill han vara med på Kalmars resa med samma mål.

Backman spelade 40 matcher förra säsongen och noterades för 21 poäng. Han har tidigare även representerat bland annat Kristianstad, Huddinge och Manglerud i Norges högstaliga.

I och med att Backman är klar så är nu backsidan spikad och klar i Kalmar. Backsidan består förutom Eric även av Jens Andersson, Kevin Andersson, Libelin Bäckström Valliant (ny från Skövde), Kristjan Cepon (ny från HK Olimpija Ljubljana), Niklas Dahlberg, Marcus Lundberg (ny från Borlänge) och omskolade Sebastian Ottosson.

– Det är en väldigt offensiv back med bra fart. Vi blev imponerade av honom under förra säsongen så det känns bra att det är klart. Det är sista pusselbiten på backsidan, säger Kalmars sportchef Roger Nyström till klubbens hemsida.Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!