Kan BHC lyfta i år?

Borås fick den lite tuffare resa förra året som man kunde förvänta sig. Truppen i sak var inte tillräckligt grund i botten för att fixa en speciellt mycket högre tabellplacering än 10:a i höstserien och sedan 6:a i vårserien. Spetsen hade man i Henrik Eriksson som härförare men bakom fem-sex spelare av vettig ettanklass så var det tunt.

Detta gav BHC den mindre smickrande äran att få spela negativ kvalserie. När Coronan sedan kom så frystes kvalserien och därmed fick BHC sin gratisbiljett att hänga kvar. Med facit i hand så var det nog lagets stora lycka.

Samtidigt så vet ju de flesta att BHC har en budget som står och faller med antalet upphittade pantburkar kring centralstationen i Borås. Riktig ekonomisk fest blir det när en PET-flaska med 2 kronor i pant upphittas istället för en aluminiumburk. För där någonstans ligger klubben när det gäller de ekonomiska bitarna.

Lite unikt med BHC är att man i princip är färdig med årets trupp. 3 målisar, sju backar och 13 forwards på listan ger inte så mycket manöverutrymme för förändring.

Hur ser laget ut för i år då?

Målvakter:

Adam Höglund är kvar sen förra året. Johan Lantz väljer att sekundärpensionera sig i Ulricehamns IF och således fick man istället värva in Viktor Andersson från Skövde. Här kan man väl känna att BHC ändå fått till ett litet lyft. Ett lyft som kanske gör att de inte hamnar i samma situation som föregående års mediokra resultat.

Backar:

Sju backar finns på rostern. Sju backar som håller högsta nivå i ungefär ingenting. Sju backar som skapar en uppsättning gråskala vars färgton endast skulle glädja en betongsosse på besök i miljonprogrammet. Kort och gott – grått!

Nä, där finns inte speciellt mycket att glädjas åt när det gäller backuppsättningen. Aleksander Ossipov och Anton Netterberg kommer få dra varsitt tungt lass i år. Netterberg in från HC Dalen där han gjorde ett visst avtryck men inte mer. Niklas Persson har man hämtat in från Nittorps IK i tvåan. Alexander Björklund ansluter från Skövde. Tre förvärv in som skriker ganska mycket grått – likt den ekonomi klubben har.

Forwards:

Den som nu såg nåt spännande komma gällande forwards kommer bli djupt besviken. Den gråa betongsossenyansen slår rakt igenom även här – med skillnaden att det finns ett par spelare som sticker ut. Henrik Eriksson och Ludvig Jansson kommer få bära detta laget i vinter. Så blir det bara. Resten ser inte skrämmande ut.

Det mest spektakulära som hänt på forwardssidan är att kapten Simon Kämpe lagt rören på hyllan.

Nytt in som är värt att nämnas är Erik Aterius som nu gör en liten omstart av karriären efter att ha hängt runt som utfyllnadsspelare i Leksand och Västervik. Här kan finnas lite potential som kan lyfta BHC lite i år.

Förutom det har man plockat in William Danielsen, Rasmus Olofsson och Anton Steiland från lite olika J20-lag runt om. Tre spelare som vi inte ska ha allt för höga förväntningar på mer än att önska dem all lycka till.

Sammanfattning:

Ja, det är lika grått i år. BHC sätter hela gråskalan från det mörkgrå åskmolnet till den ljusgrå grillaskan. Det är här man gör det bäst. Grått. Sommarregnsgrått.

För några trevliga färgklickar hittar man faktiskt inte i årets lag. Ett resultat av klubben mycket begränsade ekonomi. Utöver det så finns inte så mycket att säga faktiskt.

Betyg på truppen blir därför 2/5. Mest för att målvaktsparet faktiskt ändå ser lite intressant ut.

 

// Mr Troy

Dela inlägg:

2 thoughts on “Kan BHC lyfta i år?

 • 26 juni, 2020 kl. 22:43
  Permalänk

  Uhhh doftar det lite bitterhet sen BHC slog Troja borta förra året. Mycket bra analys ändå: det blir grått med grått med grått. 🙂

  Ska bli superkul att se detta gråa lag 🙂

  Svar
  • 27 juni, 2020 kl. 10:59
   Permalänk

   Den matchen förtjänade BHC att vinna. Troja åkte runt som någon ponnyklubb vars ridtränare gått till systemet.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!